Hotet mot favoriten: ”Går bra i ledningen”

Foto: Kanal75
Hans-Owe Sundberg och Scarlets Aino på Solvalla. På V64 kan de fälla en av omgångens största favoriter, Iceland.
TRAV

Har du tänkt att spika Iceland på V64?

Här kommer informationen som kanske kan få dig att tänka om.

– Får jag ledningen och han håller sig lugn, så får han springa där, säger Scarlets Ainos tränare Hans-Owe Sundberg.

Stefan ”Tarzan” Melanders stjärna Iceland gör comeback på V64 efter en tids vila. På tidigare meriter blir hästen mycket stor favorit i V64-1 där sju hästar gör upp om segern. Melander själv ligger lågt angående sin häst chanser. Nu öppnar en av de tuffaste motbuden, Scarlets Aino och Hans-Owe Sundberg, för att köra i ledningen, det vill säga göra det tufft för favoriten.

– Får jag ledningen och han håller sig lugn, så får han springa där. Han går bra i ledningen. Han kan bli lite vass, men nu har han fått ett lopp i kroppen då kan han bli lite lugnare. Men han gillar att ligga på i ett halvtufft tempo, det har varit hans styrka och det har han inget emot, säger Hans-Owe Sundberg.

Hästen var tvåa i årsdebuten, hur känns han efter?

– Han verkar må bra av det.

Hur mycket bättre är han nu?

– Det är jättesvårt att säga, har har, förut om åren, behövt tre-fyra lopp innan han är toppform. Han var hygglig i årsdebuten och har varit fin efter. Jag hoppas att han har gått framåt lite, säger han.

Iceland blir storfavorit i loppet som det ser ut. Hur ska spelarna tänka?

– Jag tycker Iceland är en oerhört komplett häst. Han är stark och tål att göra utvändiga lopp. Han är nog tränad, normalt sett är han i en klass för sig...

Vad tror du om dina egna vinstchanser då?

– Jag ligger oftast lågt, det är alltid svårt att spekulera i sånt där. Det är mycket som avgör ett lopp, men han har så klart kunnande för att vinna och det hoppas jag att han gör också, säger Hans-Owe Sundberg.