Tränarens oro: Får inte strula i loppet

Foto: Micke Gustafsson/Kanal75
Morten Waage och Beanie M.M.
TRAV

Efter sex månaders vila gör stjärnhästen Beanie M.M. comeback på lördag.

Målet: Kvala in till Olympiatravsfinalen – men tränaren är oroad.

– Det kan bli ett lurigt lopp, säger Morten Waage.

Den åttaårige stjärnan Beanie M.M. är en av Sveriges bästa hästar och deltog i flera stora lopp förra året, bland annat Elitloppet där han slutade femma. Hästen sprang under fjolåret in 2,5 miljoner kronor men vann enbart ett lopp, årsdebuten på Åbytravet. Efter det gick hästen segerlös under hela säsongen.

– Han var ute i hårda gäng, det är inte så lätt att vinna de loppen. Jag hoppas att han får ett bra år igen, han får starta igång nu så får vi se vart han står. Det är en ny säsong, han är ett år äldre och vi får syna korten, säger tränaren Morten Waage.

”Bra chans”

På lördag gör amatörtränarens ögonsten comeback efter ett halvårs vila. Hästen startar i den första delfinalen till Olympiatravet på Jägersro med 200 000 kronor i förstapris. De flesta hästar brukar behöva ett par lopp i kroppen innan de är i form men så har det inte varit för Beanie M.M.. Under de senaste tre åren har Beanie M.M. vunnit sina årsdebuter på imponerande sätt och tränaren Morten Waage tror på bra chans på lördag trots hårt motstånd.

– Jag tror det är en bra segerchans, men det får inte strula för mycket. Men min häst kommer göra ett bra lopp.

Hur kommer det sig att han alltid tävlar bra efter vila?

– Han tycker att det är jävligt roligt, han är lite extra på alerten första gången. Han blir exalterad och tycker det är fruktansvärt roligt. Han tycker om att träna, livet leker för honom.

”Kan vara lurigt”

Men det finns en sak som oroar tränaren. Beanie M.M. lottades till spår nio vilket kan innebära problem.

– Det kan vara lurigt om Marshland får ledningen, men det är inte mitt problem utan det är Per Lennartssons (kusken). Det kan bli lite lurigt men min häst kommer göra ett bra lopp oavsett. Det är bra chans, men det är inte så lätt om det blir tokigt kört för våran del.

Kan Beanie M.M. vara aktuell för Elitloppet i år igen?

– Det beror på hästen, det är alldeles för tidigt att säga. Men duger hästen och han blir inbjuden så är det intressant. Men han ska ha något där att göra om vi ska vara med, säger Morten Waage till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM