”Jag ska bli bäst”

TRAV

För tre veckor sedan blev han egen proffstränare.

På lördag kan Christoffer Eriksson, 23, få en flygande start på karriären – och vinna V75 på hemmaplan.

– Jag tror att jag kan bli bäst, det är mitt mål, säger Eriksson till Trav365.

Foto: KANAL75
Christoffer Eriksson.

Skånske Christoffer Eriksson började med ponnyhästar vid elva års ålder. Nu, tolv år senare, är han professionell travtränare på Jägersros travbana med över 20 hästar i stallet. Flera hästägare har satsat hårt på Eriksson och den färske tränaren är mycket spänd på framtiden.

– Jag tycker det här är kul, jag är förväntansfull men man tänker inte så mycket på det när man jobbar. Jag försöker få hästarna så bra möjligt och siktar på att nå bra resultat.

Är du nöjd med att ha runt 20 hästar i träning?

– Jag tycker det är lagomt. Det är inte bra att ha för många hästar från början, det är bättre man får smyga igång lite. Jag har rätt bra folk som satsat på mig, köpt bra hästar och jag har en hel del hästar som jag tycker ska duga bra. Jag har ett par ägare som satsat hårt, men jag har rätt så många hästägare vilket är roligt.

Målet: Bli bäst

Eriksson har ett stall inne på Jägersros travbana samt hyr in sig på en gård utanför Malmö. Han har tre anställda i stallet och vad som är målet i framtiden är ingenting han sticker under stolen med.

– Jag ska bli bäst, det är målet och jag tror att jag blir det.

”Sjuk när hon kom till mig”

På lördag kan 23-åringen få en flygande start på den egna tränarkarriären. Då startar han och det femåriga stoet Muscles of Gold i V75-1 med 100 000 kronor till vinnaren. Efter den senaste starten har hästen bytt tränare från stall Goop till Christoffer Eriksson och den nye tränaren låter nöjd med sin häst inför loppet på hemmaplan.

– Hon var sjuk när hon kom till mig så vi gick igenom hela hästen. Hon var fräsch och fin på alla sätt men väldigt dålig i halsen. Hon fick stå över första veckan men har tränat på bra sen och gått sina jobb på bra sätt. Jag körde ett jobb med henne så sent som i går (onsdag) och hon kändes skitfin. Hon behöver säkert något lopp i kroppen innan hon hittar toppformen, men allt verkar bra inför lördag.

Tror du att hon har någon segerchans?

– Det är en jättefin häst som kommer duga i stoloppen på V75, så känns det. Jag kommer köra väldigt snällt med henne då jag inte tror att toppformen sitter där direkt. Hon kan vara med långt framme om hon får rätt lopp, men hon är inte mer än fjärde-femtehäst men med ett par lopp i kroppen blir hon farlig, säger Christoffer Eriksson till Trav365.