”Perfekt start på lördagskvällen”

Foto: magnus glans
TRAV

Vinnarfesten.

Där har ni namnet på vårens nya V75-satsning i TV4.

Programmet beskrivs som "En direktsänd förfest på lördagskvällarna" och kommer att ledas av Jessica Almenäs och artisten Brolle.

– Vinnarfesten är en perfekt start på lördagskvällen. Spänning med V75, underhållning och en massa glada vinnare, säger Jessica Almenäs inför lördagens premiärprogram.

Precis som tidigare V75-program så produceras Vinnarfesten av OTW, men konceptet skiljer sig helt från vad lördagstittarna blivit vana vid och är en direktsändning från restaurangen Pontus by the Sea i Stockholm.

– Ett helt nytt och väldigt spännande programformat, för både tittarnas och hästsportens del. I bästa fall k-a-n det här vara ett sätt att fördjupa intresset för spel på hästar hos en ännu bredare del av svenska folket, säger Niclas Andersson, vd för Kanal 75 och uppdragsgivare åt OTW.

Av programledarna är Almenäs känd för travtittarna sedan tio år tillbaka. Artisten Brolle är däremot ett nytt ansikte i dessa sammanhang, även om hans travintresse också går långt tillbaka.

– Jag sprang alltid på Bodens travbana förr i tiden så hästarna finns i blodet, säger Brolle som kommer att leda sitt eget husband och verkar entusiastisk inför uppdraget:

– Vinnarfesten kan beskrivas med tre ord: glädje, underhållning och spänning. Sen blir det så klart riktigt skön musik också.

En annan fast medarbetare blir Carin da Silva som kommer att göra reportage.

Livesändning i TV4 Plus

Sändningen pågår mellan 18.00-19.00 och den som hellre vill se V75-loppen live på eftermiddagen får knappa in TV4 Plus.

Där leder sportankaren Peter Henriksson "V75 Direkt" under tre timmar från banan med start 14.00.

– I V75 Direkt erbjuder vi tittarna första parkett till det bästa travet har. Vi vill göra ett program där den påläste ska få ännu mera information, den nyfikne lära sig ännu mer och där nykomlingen ska få en behaglig resa in i något som är det roligaste man kan intressera sig för. Travsport är underhållning - underhållning är travsport, säger Peter Henriksson.

System att vinna i V75-klubben

Och det är inte bara Vinnarfesten och V75 Direkt som har premiär i helgen. Redan på fredagen drar travhelgen igång med V75-klubben. Programmet sänds i TV4 mellan 17.55-18.00 och under ledning av Åsa Elmroth kommer Per Skoglund, Erik Adielsson och Ralf Vadsmo ta Harry Boy till hjälp för att knåpa ihop ett V75-system som tittarna kan vinna i en SMS-tävling.

– Programmet är till för den som vill vinna på trav men som inte känner sig mogen att göra ett helt eget V75-system. Den som vill ha hjälp på traven, berättar Åsa Elmroth.

Och inte nog med det. Även Vinnare Söndag (TV4, 17.05-17.55) sänds i ny tappning. Ny programledare är Per Skoglund och till sin hjälp har han en panel bestående av Sveriges just nu segerrikaste kvinnliga kusk Jennifer Tillman och experten Anders Malmrot. Förutom redovisning av V65 och uppföljning av lördagens V75 blir det stort fokus på det nya direktsända SöndagsTrio-loppet. Det körs cirka 17.40 och kryddas de tre första veckorna med Fetodds - 500 000 kronor extra i Triopotten.

– I Vinnare Söndag kommer det att snackas trav mellan aktiva och initierade experter. Passionen för sporten kommer att flöda. Ett måste för den som vill hänga med, säger Per Skoglund.

FAKTA

TV-tider och program:

Fredagar

17.55-18.00, TV4, V75-klubben .

21-30-22.00, TV4 Sport, Vinnare V65.

Lördagar

12.30-14.00, TV4 Sport, Lunchtravet Direkt.

14.00-17.00, TV4 Plus, V75 Direkt.

18.00-19.00, TV4, Vinnarfesten.

Söndagar

12.30-14.00, TV4 Sport, Lunchtravet/Galoppen Direkt.

17.05-17.55, TV4, Vinnare Söndag.

Ola Johansson/Robin Johansson - Kanal75