Drabbades av kolik – räddades av skötaren

TRAV

Stall Goops stjärna Global Investment drabbas av kolik.

Då räddade hästens skötare, Heni Wirola, sin ögonsten.

– Hon höll på med honom hela dagen, till slut släppte det, berättar Annika Goop.

Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL75

I tisdagskväll när Annika Goop var ute i stallet för sin dagliga kvällskoll upptäckte hon att stallets V75-stjärna Global Investment inte åt någonting av sin kvällsmat. Hästen som i normala fall är väldigt matglad hade lämnat all sin mat och drack inte ens vatten.

Dagen efter var det likadant och då förstod personalen att Global Investment drabbats av kolik vilket innebär att hästen får magsmärtor och förstoppning.

Hästens skötare, Heni Wirola, ägnande hela dagen åt att jobba med Global Investment och till slut, sent på onsdagskvällen, blev det bättre och kretsen kring hästen kunde slappna av.

– Det var liksom ingen fart i magen. Han släppte små ”pluttar” men det blev inget ordentligt. Men skötaren var ute och gick med hästen i över en mil och till slut släppte det lite men vi tog det säkre före det osäkra och åkte till djursjukhuset i morse men nu är allt bra igen, säger Annika Goop.

Rymde från hagen

Under torsdagseftermiddagen fick personalen i stallet ett friskhetstecken från hästen. Global Investment rymde då från sin hage och sprang raka vägen in i stallet.

– Han hoppade ur hagen tillsammans med sin kompis, så han är pigg i alla fall. Strömmen fungerar inte riktigt då det varit så kallt. Nu är han i stallet och får kvällsmat.

När ska han starta nästa gång?

– Jag tror att han startar den nionde april i ett lopp i Finland, säger Annika Goop.