Travprinsen får ett eget V75-lopp

Foto: BJörn LINDAHL
TRAV

Prins Daniel får ett eget travlopp.

I maj blir det stor fest när Kronprinsessan Victoria och Daniel förgyller V75 på Gävletravet.

–Det blir en minnesrik tävlingsdag, säger vd Tommy Ljunggren.

Lördag den 21 maj körs H.K.H Prins Daniels lopp för första gången på Gävles travbana. Loppet kommer köras över 1 609 meter med autostart och ha ett förstapris på 500 000 kronor Loppet kommer vara finalen av gulddivisionen och högst troligt kommer flera profilstarka hästar delta i loppet.

I ett pressmeddelande skriver Gävletravets vd, Tommy Ljunggren, att det nu är klart att Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria besöker banan den 21 maj och delar ut pris i loppet.

– Idén till loppet föddes i september i fjol. Gävleborgs landshövding Barbro Holmberg har varit mycket behjälplig i arbetet med att få Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria att gästa Gävletravet denna dag, säger Gävles vd Tommy Ljungren i ett pressmeddelande.

”Inte någon utopi”

Gävletravet storsatsar nu på tävlingsdagen och hoppas locka över 10 000 besökare.

– Vi är stolta över att Prins Daniel, bördig från Oc elbo, cirka 4,5 mil från Gävle, och Kronprinsessan Victoria vill besöka oss och jag är övertygad om att vi har en minnesrik tävlingsdag framför oss. Jag vill inte spekulera i några publiksiffror, men ett femsiffrigt tal känns inte som någon utopi, säger Tommy Ljunggren.