”Inte lika stark i jobben som han borde vara”

Foto: KANAL75
TRAV

Med sex raka segrar är han en het aspirant till att kvala in till Olympiatravet.

Men nu varnar tränaren Steen Juul V75-spelarna.

– Han är inte lika stark i jobben som han borde vara, säger han till ATG:s nyhetsbrev.

Den danske åttaåringen Classic Grand Cru har imponerat stort på slutet och ståtar med sex raka segrar. På lördag blir hästen hårt betrodd i den första delfinalen till Olympiatravet på Jägersro med 200 000 kronor till vinnaren. Classic Grand Cru lottades till spår fyra bakom startbilen och utmanas främst av stjärnhästarna Marshland och Beanie M.M..

Varnar: Ingen toppform

Men trots det fina segerraden tror tränaren Steen Juul inte på seger för sin stjärna. Anledningen är att hästen inte känts bra i de sista förberedande jobben inför V75-loppet på lördag.

– Av jobben att döma så har han inte den där riktiga toppformen. Han är inte lika stark som han brukar vara i träningen. Vi har kollat upp halsen och det fanns inga fel så han har ingen sjukdom. Han kändes helt okej i årsdebuten som han vann även om det var ett billigt lopp. Normalt sett borde han gå framåt men jag är tveksam eftersom han inte känns på topp i jobben. Jag har därför ingen riktig feeling för honom men hoppas såklart att jag har fel, säger Juul till ATG:s nyhetsbrev.

Hur blir det med taktik och balans?

- Han kan öppna snabbt men kan inte ta en längd på Strong Boy D.E. Jag hoppas att vi får ett bra rygglopp. Balansen blir åtminstone barfota fram men det kan även bli barfota runt om. Det är dock inte så jättestor skillnad. Jag hoppas främst på att vi får med en bra premie hem. Möjligen kan det vara en platschans, säger Steen Juul.

ARTIKELN HANDLAR OM