”Sista jobbet var jäkligt fint”

Profilernas tankar och tips

TRAV

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Louise Medelberg, 26

...montéryttare och travkusk som gjort en del inslag i trav-tv, bland annat deltog hon i TV4:s sommarsatsning på V64 för något år sedan. Jobbar för tillfället på Solvallas sport och tävlingsavdelning.

Så ser omgången ut

Det är jättefina lopp och det är kul att de bästa hästarna börjar komma ut när det är vår i luften. Det är bara en jättestor favorit på förhand så det borde kunna bli lite pengar på sju rätt. Det ska bli kul att se Baht Launcher, om han tar 13:e raka, eller inte. Jag hoppas han gör det.

Veckans spik

3 Incredible Accent (V75-7) har ett bra spår och visat god kapacitet. Han varit fin i ledningen i två raka starter på Solvalla, men har blivit nedspeedad. Nu hoppas jag att han kommer enklare till ledningen och att han håller till seger.

Veckans drag

3 Vencedor Bar (V75-6). Den har varit väldigt bra vid vinsterna och borde kunna komma till ledningen. Enligt Ulf själv så satsar han på det i alla fall. Då hoppas jag att det kan räcka hela vägen.

Fredrik Ekman, 26

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter sin utbildning har Fredrik bland annat arbetat med sociala medier på Kanal 75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Stall Stig H och Stall Goop tränar de bästa hästarna i de högsta divisionerna, men lita på att Håkan Eriksson vill bjuda upp till kamp inför hemmapubliken.

Veckans spik

8 Wellino Boko (V75-3) gör sin första start på lång tid. Inte på något sätt ett givet singelstreck, men om 4 Timetosaygoodbye eller 5 Excallibur spetsar så är det kanske han som får överta?

Veckans drag

12 Steel Pepper (V75-1) var storfavorit på V75 senast. Risk att Baht Launcher (tolv raka!) får bestämma i spets, men jag hoppas att Håkan Eriksson bjuder hemmapubliken på en offensiv körning och därmed ger hästarna från bakspår en chans.
 

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Det blir bättre och bättre hästar som kommer ut hela tiden. Det är kul och spännande. Jag ska till Eskilstuna så det glädjer mig att det är så fin sport på lördag.

Veckans spik

Stig H Johansson och Erik Adielsson vinner med 8 Wellino Boko (V75-3). Han har inte startat på länge, men jag har sett honom i jobb på Solvalla och då såg han så jäkla bra ut.

Veckans drag

10 Edda Dreamcatcher (V75-2) har gjort fina lopp på Solvalla och trivs med Ulf Ohlsson. Många kommer gå på Truly Devoted, men jag tror mycket på Edda Dreamcatcher.

ARTIKELN HANDLAR OM