Efter jättekaoset – så förbereder sig Jägersro

Foto: ALN
TRAV

Förra gången Jägersro körde V75 var det bankaos och nära inställda tävlingar.

Nu har banan förberett sig rejält – och lovar perfekta förutsättningar till lördag.

– Då blev vi mer tagna på sängen, nu ska det bli jättebra, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

Senaste gången Jägersros travbana i Malmö körde V75 var den åttonde januari och det slutade med kaos. Regn i kombination med tjällossning gjorde att banan blev dålig, på gränsen till farlig och ett tag var det nära att tävlingarna fick ställas in. Kuskarna beskrev banan som livsfarlig, svårbemästrad och superkatastrof.

”Det haglade”

På lördag kör Jägersro V75 igen men den här gången är banan rejält förberedda. Trots mycket nederbörd under natten mot fredagen utlovar banans sportchef, Mats Ahlkvist, bra förutsättningar på lördag.

– Det kom rätt mycket nederbörd i natt, det haglade men ingen snö kom. Det har inte kommit något i dag (fredag) och banan håller på att torka upp nu. Regnet som kom är nog bara, då fick banan lite väta också och prognosen lovade sol på lördag så vi har inga moln på himlen. Allt verkar bra, säger Ahlkvist.

Han fortsätter:

– Vi tror att det ska bli kanonförutsättningar, det kommer nog inte se ut som på Romme på lunchtravet. Det blir säkert jättebra om prognoserna slår in. Valfri balans och hela den där biten.

Så det finns ingen oro att det blir som förra gången ni körde V75?

– Det kan jag inte påstå, då blev vi mer tagna på sängen. Då var det en kombination av tjäle och att det regnande hela förmiddagen. Banan släppte och det blev förödande. Det var första och förhoppningsvis sista gången vi ska vara med om det.

Så spelarna kan vara lugna?

– Det kan de nog, säger Mat Ahlkvist till Trav365.