Frank: Det ska bli jävligt spännande

Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL75
TRAV

Red Hot Dynamite är redo för årsdebut.

Frank Anderssons stjärnhäst startar i Köpenhamn på onsdag.

– Det ska bli jävligt spännande. Går jag inte till final i Let's Dance åker jag ner och tittar, säger Frank Andersson till Trav365.

Den flerfaldige världsmästaren i brottning har fullt upp med dansstegen just nu. Han är i semifinal i Let's Dance och de senaste månaderna har travet fått stå vid sidan. Detta trots att Frank Andersson är en stor traventusiast.

– Nu har det mest varit dans och inte så mycket trav. Vi har börjat träna klockan nio varje morgon och kört åtta timmars pass varje dag. Dansen har tagit mycket tid och kraft men det har också varit roligt.

– Men framöver kommer det att bli desto mer trav igen. Jag har väntat länge på att Red Hot ska göra årsdebut och det ska bli jävligt spännande, säger Frank Andersson.

Red Hot Dynamite startar på Charlottenlunds travbana utanför Köpenhamn på onsdag. Distansen är 2 000 meter och det är sju hästar med i loppet. Red Hot Dynamite har spår sju bakom bilen och förstapriset är 50 000 danska kronor.

–  Ludde har sagt att det är en grym jävel och när jag pratade med honom för några veckor sedan var han oerhört nöjd. Hästen har fått tid att bygga på sig muskler över vintern och det är kanon.

– Jag skulle gärna vilja åka och titta på loppet på onsdag. Går jag till final i Let's Dance blir det svårt men åker jag ur blir det en Köpenhamnsresa. Det är fantastiskt att hästen har kommit tillbaka efter sjukdomen och jag kommer att följa honom så mycket som möjligt i år, säger Frank Andersson.

”Återhämtat sig helt”

Tränaren Lutfi Kolgjini är precis som Frank Andersson säger mycket nöjd med Red Hot Dynamite. Den femfaldige miljonären gjorde en start för Jägersro-tränaren i höstas i Frankrike men blev då störd till galopp. Nu har hästen fått en rejäl vinterträning i kroppen inför årsdebuten.

- Det har gått mycket bra och han har varit frisk hela vintern. Han har återhämtat sig helt nu efter sjukdomen och är jättefin. Han har tränat 1.16 i 1600 meter som snabbast och fått massor av mängdjobb i sig.

– Att det är en elithäst är det inget snack om. Sedan är frågan hur högt man ska lägga ribban. Man måste ha i beaktande att han tappade i stort sett hela fyraårssäsongen på grund av sjukdomen. Han missade många lopp i kroppen som egentligen är väldigt viktiga. Han kommer att få chansen men vi får se efterhand hur han löper på, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

– Det är svårt att hitta lämpliga lopp åt honom. Det finns inga rena femårslopp och det är ont om snabblopp. Jag hade att välja på att åka till Solvalla och möta Iceland eller ta det lite lugnt och starta i Köpenhamn. Går han bra i årsdebuten kommer han förmodligen att starta i ett halvstort lopp i finska Seinäjoki. Vi har anmält honom dit och det loppet körs den 9 april. Det är så långt vi har lagt upp matchningen. Vi tar två lopp i taget och längre än så vill jag inte sträcka mig ännu innan vi vet hur han går, menar Ludde.