Ludde: Alla mina hästar kan vinna

Foto: ALN
TRAV

Lutfi Kolgjini kan få en härlig eftermiddag på Jägersro.

Han tränar två V75-favoriter och varnar för en outsider.

– Alla tre är bra i ordning och kan vinna sina lopp, säger Ludde till Trav365.

Lutfi Kolgjini har hittills i år tagit fyra tränarsegrar på V75. I dag kan han öka på den siffran då han selar ut tre mycket intressanta hästar. Så här säger Ludde själv i sista stund inför dagens tävlingar på hemmabanan.

– Jag kan börja med att säga att alla tre har känts smidiga och fina i veckans jobb. Det är ingen som har sagt nej tack till att tävla, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

– Elliot Hall (V75-7) är bästa chansen. Han har fått en månads mängdträning och det har inte varit några fel på hästen. Jag tyckte att han behövde en träningsperiod och det har varit enligt planerna. Hästen kändes helt stabil senast på Solvalla och det känns som att han har bättrat sig rejält. Han gick ett skarpare jobb förra veckan och kändes väldigt fin då. Det kommer att bli ett offensivt upplägg här då han är stark och tålig. Felfri tror jag på mycket bra chans och det blir skor runt om som vanligt.

– Yukon Boko (V75-6) är näst bästa chansen. Vad jag vet så har han aldrig förlorat när han har haft framspår över 1600 meter. Det blir även skoryck på hästen och han går barfota fram vilket är första gången på flera år. Han kändes väldigt bra i tisdagens intervaller, duger bra i klassen och passar perfekt över distansen. Han lär ha gått framåt en hel del med loppet i kroppen då han bara var lugnt jobbad inför årsdebuten. Han är snabb så in i helsike från början och Johnny får prova från start. Men jag vet också att det är startsnabba hästar innanför.

– Glen Kronos (V75-3) är en outsider. Han var lite för löpsugen i comebacken och brukar aldrig pulla i loppen. Jag tror att det var därför som han tappade luften, han låg på för mycket helt enkelt. Han kändes väldigt rejäl i fredagsjobbet där hann tryckte ifrån sig bra i backen. Han var faktiskt jäkligt fin där och jag har inte gett upp hoppet helt här. Hästen kommer att vara bättre nu och ska dessutom tävla barfota fram. Man ska inte nonchalera honom helt, säger Lutfi Kolgjini.

Michael Carlsson/Minimedia