Var nära döden – nu radar talangen segrar

Foto: ALN
Supertalang Leif Witasp och Yucay Boko vann V75-2. Det var hästens sjunde seger i den åttonde starten.
TRAV

I somras hittades han blodig i boxen och livet var i fara.

Nu radar supertalangen Yucay Boko upp segrar.

Under lördagen utklassade han motståndarna på Jägersro.

– Det sägs att katterna har sju liv, den här har i alla fall nio liv, sa tränaren och kusken Leif Witasp efter segern.

Sexårige Yucay Boko tog under lördagen sin sjunde seger i den åttonde starten då han vann V75-2 på Jägersro och tjänade 100 000 kronor. Men vägen till vinnarcirkelen har inte varit enkel för supertalangen. Leif Witasps häst har flera gånger under sin karriär haft stora problem och i somras var han ytterst nära döden efter en kastration. Hästen hittades blodig i boxen och tränaren Leif Witasp befarade det värsta.

”Häxat mycket”

Men Andover Hall-sonen har tagit sig tillbaka och var överlägsen på Malmöbanan. Witasp körde direkt till ledningen i en snabb öppning och sedan var segern aldrig hotad. Över upploppet stack sexåringen ifrån sina motståndaren till en mycket enkel seger. Segern var värd 100 000 kronor och efter loppet var det en känslosam Leif Witasp som berättade om succén.

– Han var lite loj i sista sväng, sen ryckte jag tussarna mitt på upploppet och vann säkert.  Det har häxat så mycket med honom, vi håller tummarna att han är lika fräsch i morgon. Det sägs att katterna har sju liv, den här har i alla fall nio liv, sa Leif Witasp.

Stig H: Går rakt upp i guld

Stig H Johansson, expert i TV4, var mycket imponerad av hästen innan och efter loppet.

–  Han ser lysande ut,  han går rakt upp i guld om han får hålla. Han behöver mer hårdhet. Tål han det här och står på fyr friska ben kommer han utvecklas, sa Johansson.

Yucay Boko vann på tiden 1.15,4 över 2 140 meter med bilstart.