Kihlströms hyllning: En riktig hedershäst

TRAV

Marshland och Örjan Kihlström vann V75-3.

Priset: En plats i Olympiatravets final och 200 000 kronor.

– Det är en riktig hedershäst, sa Örjan Kihlström efter segern.

Foto: ALN
Marshland och Örjan Kihlström.

Under lördagen avgjordes den första delfinalen till miljonloppet Olympiatravet som går på Åby den 16 april. Favorit till segern på Jägersro var Beanie M.M. och Per Lennartsson men hästen tröttnade över upploppet och slutade fyra. Istället kunde Örjan Kihlström vinna från ledningen med Stefan Hultman-tränade Marshland som höll undan med minsta möjliga marginal före Strong Boy D.E. och Joakim Lövgren.

Kihlström fick överta ledningen efter 300 meter och det var avgörande. Segern innebär att Marshland är inkvalad till finalen av Olympiatravet. Det är även Lövgrens Strong Boy D.E. i och med sin andraplats.

”Blev hårt”

Efter segern hyllade Kihlström sin sexårige springare.

– Det känns jättebra. Det blev hårt, jag var inte säker att det gått vägen så det var skönt. Han öppnade rätt så bra, vi fick överta ledningen och bestämma lite grann. Han gör alltid bra lopp den här hästen, han får alltid högt betyg. Det är en riktig hedershäst, sa Kihlström.

Dubbelseger

Örjan Kihlström vann även V75-7 med läckre Yellow Eden. Efter lite utrustningsändringar var hästen enormt förbättrad mot starten innan och kunde vinna lätt från rygg på ledaren. När luckan kom mitt på upploppet flög fram Yellow Eden fram till en enkel seger.

Segern var värd 200 000 kronor.