– Han borde vara värd ett wild card

TRAV

Ingen Maharajah i Olympiatravet.

Trots att tränaren Stefan Hultman vill.

– Det kan vara intressant att starta en debatt om tilldelningen av platserna, säger han.

Maharajah är vår absolut största travstjärna efter framgångarna i Frankrike i vinter, där han bland annat var tvåa i Prix d’Amerique efter en hisnande insats.

Just nu pustar Marre hemma på Ekerö utanför Stockholm. Stefan Hultman håller på och planlägger kommande starter.

Wild card uteslutet

– Jag skulle vilja ta ut honom i Olympiatravet, men jag har förstått att det är uteslutet att han får ett wild card.

– Han hinner inte starta i något av kvalloppen eftersom han måste få lite vila efter Frankrike-äventyret, jag tycker att han borde vara värd ett wild card i stället. Förbundet Svensk Travsport och ATG har beslutat att Olympiatravets wild cards ska gå till utländska hästar.

– Jag tycker inte att det ska finnas några tveksamheter om orättvis behandling – så att svenska hästar som Torvald Palema, Nu Pagadi och Quarcio du Chene plötsligt börjar hävda att de också är värda wild cards, säger Åbys sportchef Ken Karlsson.

Siktar på Guldbjörken

Stefan Hultman siktar i stället på att ta ut Maharajah i gulddivisionsförsöket Guldbjörken på V75 i Umeå den 30 april och Oslo Grand Prix på Bjerke den 15 maj. Solvallatränaren får i stället hoppas på Marshland i Olympiatravet efter segern i det första kvalloppet.

– Vi har haft dåliga träningsförhållanden på grund av tjällossning och han startade från åttondespår – Marshland kommer att vara bättre i finalen än i kvalet.

Men Olympiatravet går alltså miste om den absolut störste publikdragaren.

ARTIKELN HANDLAR OM