Nybrinks attack: Var tragiskt att se

Foto: ATG-PLAY/KANAl75
TRAV

Jan-Olov Persson fick 4 000 kronor i böter och avstängning för körningen på V65 i fredags.

Domarna menade att Persson hjälpt stallkamraten – något som upprör Micke Nybrink.

– Jag blir bara ledsen, det var tragiskt att se, sa Nybrink i Vinnare söndag.

Kallblodsdominanten Jan-Olov Persson är i blåsväder. I fredagens femte lopp på Bergsåker fick Persson 4 000 kronor i böter och fem dagars avstängning för styrningen i första sväng. Vann loppet gjorde Hallsta Lotus som tränas av Persson men som kördes av Ulf Ohlsson. Inledningsvis satt Hallsta Lotus fast på innerspår men tog sig ut i andraspår efter några hundra meter före Persson som själv körde Fakse. Hallsta Lotus tog sig därefter snabbt till ledningen och kunde vinna enkelt.

”Blir ledsen

Domarna menade att Persson medvetet släppt ut sin andrahäst och straffades därför hårt. I söndagens travprogram i TV4 togs händelsen upp och spelexperten Micke Nybrink var mycket upprörd.

–  Jag blir bara ledsen när jag ser det här, det var tragiskt att se. Tänk om det varit en lördag på V75 vilket jäkla liv det skulle blivit. Det är inte alls bra för travets trovärdighet. Han var den perfekta hjälpryttaren, och det är bedrövligt att se. Det här hör inte hemma i svensk travsport, rasade Nybrink.

”Skandalöst”

Jan-Olov Persson var dock chockad över bestraffningen.

– Det är helt jävla skandalöst.

– Det är orimligt att ens få en krona i böter, än mindre 4.000 kronor och fem dagars avstängning för en förseelse som inte är en förseelse, sa Persson till Travnet.se.