”De gjorde ett strålande jobb”

TRAV

TV4:s storsatsning Vinnarfesten sågas av travfans och travexperter.

Men Sportbladets krönikör Micke Nybrink är positiv till programmet.

– Jag tycker att alla inblandade gjorde ett strålande bra jobb och jag är övertygad om att det kommer bli både bra och mer accepterat efterhand.

I lördags var det premiär för Vinnarfesten i TV4 med Brolle och Jessica Almenäs. Direkt efter programmet rasade läsare och experter mot sändningen och flera krönikörer runt om i landet menade att programmet höll dålig klass.

”Inget problem alls”

Micke Nybrink, spelexpert i TV4 och krönikör i Sportbladet, håller dock inte med övriga trav-Sverige. Han gillade programmet och tror att det kommer bli ett bra inslag på lördagskvällarna

– Själv har jag inget problem alls med Vinnarfesten, det är givetvis inte mitt program men jag tycker att alla inblandade gjorde ett strålande bra jobb och jag är övertygad om att det kommer bli både bra och mer accepterat efterhand, säger Nybrink.

Vad säger du om den hårda kritiken programmet fått?

– Egentligen är det ointressant vad jag och alla andra krönikörer och travtalibaner tycker. Vi är INTE målgruppen. Programmet vänder sig INTE till oss som är sjukt travintresserade, målgruppen är de som inte är det men som kanske kan bli. Gå istället ut på stan och fråga folk om de sett programmet och vad de i så fall tyckte. Väcktes deras intresse till liv? Blev de sugna på att vara med och spela? Att den samlade travkrönikörligan skulle såga programmet stod i bottenodds. Att hylla det anses inte coolt - man ska såga, dissa, göra sig lustig och hata.

Nybrink fortsätter:

– Vill man se hard core-trav på lördagar kollar man på V75 Direkt klockan 14.00 eller ATG Live. Den som inte har tid med det loggar in i lopparkivet och ser loppen när fan som helst, utan sång och party. Alla gör som de vill, när de vill. Kan det bli bättre?