Stig H: Det blir en gissningslek

Foto: KANAL75
TRAV

Efter åtta segrar och en miljon intjänat som treåring.

Nu gör Stig H Johanssons nya stjärnhäst Formula One årsdebut – men tränaren varnar spelarna.

– Jag kan inte bedöma honom mot de andra, det blir egentligen en gissningslek, säger Stig H till Trav365.

Solvallalegendaren Stig H Johansson hade ingen större lycka med sina treåriga hästar under 2010. Den överlägset bästa treåringen var Yankee Glide-avkomman Formula One som vann åtta lopp på tio starter och tjänade över en miljon kronor.

Från början var Formula One ingen av de hästar Johansson trodde mest på. Hästen visade inget extra i träning, därför var det förvånande för tränaren att hästen tävlade så framgångsrikt som han gjorde.

”Inget träningslejon”

Nu har hästen vilat sedan november och på onsdag gör hästen årsdebut då han startar i V64-3 på Solvalla med 150 000 kronor till vinnaren. Hästen har fått mycket vinterträning och jobbat starkt enligt Stig H.

– Han har tränat 1.18 på Solvalla för en vecka sedan, det är det snabbaste han gått. Han är inget träningslejon och alltid lite svårbedömd i träningen. Men han är mycket tränad rent konditionsmässigt men det saknas lite kvickhet i benen, hur mycket det saknas vet jag inte. De som är inte är så villiga att träna behöver oftast mer lopp i kroppen, säger Stig H Johansson.

Jag såg honom i snabbjobbet på Solvalla och intrycket var riktigt bra enligt mig, vad säger du som körde honom?

– Jo, han kändes jättefin. Med tanke på att han inte gått så snabba jobb innan så var det så bra som det kunde för att vara honom. Han vaknade till när han kom till banan.

”Kan inte sätta in honom”

Efter förra veckans favoritparad på V64 är det jackpott på onsdag med elva miljoner till en ensam vinnare. Formula One blir hårt spelad i sitt lopp men Johansson är inte segersäker.

– Han möter bra hästar, det är svårbedömt för mig och för alla andra. Jag kan inte bedöma honom mot de andra nu, det är egentligen omöjligt. Det är ingen idé att göra det, det bli en gissningslek. Alla har sett hur bra hästen är och det vet jag också, men jag kan inte sätta in honom nu, säger Stig H Johansson till Trav365.