Startar på V75 – för 75:e gången

Topphästen otroliga facit – varit med på V75 hela 75 gånger och tagit 19 segrar

TRAV

På lördag gör topphästen Acclaim sin 75:e start på V75.

Den här gången startar hästen på hemmaplan och har toppchans att ta sig till finalen av Olympiatravet.

– Jag hoppas att han får ett bra lopp och att allt stämmer, säger tränaren Håkan ”Hockey” Eriksson.

Sundbyholmstravets Håkan Eriksson stjärna Acclaim har haft en sagolik karriär. Under sin tioåriga karriär har hästen gjort 117 starter och 74 av loppen är på V75.

Under årens lopp har hästen hunnit med 19 segrar på rikstoton och sprungit in över sju miljoner kronor.

På lördag gör topphästen sin 75:e start i den högsta eliten då hästen går ut i ett kval till Olympiatravet på hemmabanan.

”Allting är bra”

Tränaren Håkan Eriksson meddelar att allt är bra med hästen efter den senaste starten på V64 då hästen blev tvåa bakom Infatti November.

– Allting är bara bra med Acclaim. Vi hoppas kunna kvala in på lördag, men det är hårt. Hästen är säker själv och har gjort det bra hela tiden. Det är bara att hålla tummarna och hoppas att det löser sig, säger han.

Just nu är hästen en av förhandsfavoriterna då Acclaim är streckad på 46 procent av kupongerna.

– Han är en av tre hästar som höjer sig över mängden. Det ser ut att stå mellan Quarcio Du Chene, Wellino Boko och Acclaim, men det är alltid några andra som kommer underifrån. Det är bara att hoppas att man får ett bra lopp och att allt stämmer. Då är det inte omöjligt att han kommer med i finalen. Han får ju vara med även om han är etta eller tvåa.

Ute efter seger i finalen

Lyckas Acclaim ta sig till finalen på Åbytravet den 16 april blir det tredje gången gillt. 

– Han har varit med två gånger tidigare i finalen. Han har tvåa bakom Gentleman, sedan var han fyra ett år.

”Jättefin häst”

Trots att hästen börjat bli till åren och gör sin 75:e start på V75 märker inte tränaren av några ålderskrämpor på hästen. Eftersom Acclaim har så pass mycket pengar på sig och verkar trivas på V75 har tränaren valt att matcha hästen i den högsta eliten.

– Det är roligt att det har gått så bra, det här är en jättefin häst. Han är tio år gammal och är lika pigg som om han vore tre år. Det är en glad och trevlig häst. Det är bra miljö här på gården och jag hoppas att vi gör något rätt. Han trivs med tillvaron och får springa mycket i skogen och ha det bra. Vi håller humöret uppe på honom hela tiden och tränar honom på ett lagom sätt som han tycker är roligt. Han tycker det är roligt med livet, säger Håkan ”Hockey” Eriksson.