Hälsningen till sportchefen i tv

Foto: TV4/Montage
Vill ha wild card Efter Tinita Loves uppvisning – nu vill hoppas tränaren och ägaren på inbjudan till Åbys storlopp.
TRAV

Tinita Love imponerade stort i Halmstad och slog nytt banrekord.

Nu hoppas kretsen kring hästen på ett wild card till Olympiatravet.

– Hon gör inte bort sig där, hon duger mot de flesta, hälsade Ole Björn Hoppestad till Åbys sportchef, Ken Karlsson, efter loppet i Vinnare V65 i TV4 Sport.

Poängen räckte inte för att komma med i Olympiatravskvalet på Jägersro. Då gick det norska stjärnstoet Tinita Love ut i ett vanligt V65-lopp på Halmstad istället. Anledningen: Imponera på Åbys sportchef Ken Karlsson så att hästen kan få ett wild card till storloppet. Och imponera det gjorde Tinita Love sannerligen. På den bortre långsidan styrde kusken Geir Vegard Gundersen och fick bra svar av sin häst, så bra att ingen av motståndarna kunde svara och upploppet ner blev ren defilering. Segertiden blev 1.13,3 över 2140 meter med autostart – nytt banrekord på Halmstad.

”Var riktigt bra”

Efter loppet intervjuades tränare och ägaren, Ole Björn Hoppestad, av TV4.

–  Hon var riktigt bra i dag. Vi ville ha en genomkörare och det blev perfekt, bra fart och hon sträckte ut över upploppet och visade att hon är tillbaka i god form, sa han och fick chansen att skicka en hälsning till Ken Karlsson:

– Han har ju sett henne i Frankrike och i dag körde vi för att visa honom lite. Vi hoppas att vi ska komma till Olympiatravet. Vi provade att komma med på Jägersro, men kom inte med. Vi ville inte gå till Eskilstuna för vi vill inte att hon ska gå med broddar igen. Hon gör inte bort sig därnere, hon duger mot de flesta, hälsade Ole Björn Hoppestad.