Sportchefen: Hon tillhör inte topp tre

TRAV

Kretsen kring Tinita Love vill ha ett wild card till Olympiatravet.

Men för sportchefen på Åby, Ken Karlsson, är stoet inte speciellt het.

– Hon tillhör inte mina topp tre i dagsläget, säger han.

Ken Karlsson.

Commander Crowe fick det första av tre wild card till Olypmiatravet. Nu har sportchefen på Åby, Ken Karlsson, två kvar att dela ut. Under måndagen imponerade det norska stjärnstoet stort på Halmstad. Efter loppet skickade tränaren och ägaren Ole Björn Hoppestad en hälsning i TV4. Han ville att hästen skulle få en inbjudan till storloppet.

”På listan”

Något som Ken Karlsson inte låter allt för exalterad över. För honom tillhör inte Tinita Love de hästar han helst vill se i loppet den 16 april.

– Hon tillhör inte mina topp tre i dagsläget. Men de topp tre kan falla ifrån. Hon är på bevakningslistan, säger sportchefen.

Vilka är dina topp tre?

– Det är Commander Crowe som redan fått en inbjudan, Rapide Lebel och Lisa America. De två sistnämnda startar i helgen så då får vi se, säger Ken Karlsson.

Så det kan bli klart efter helgen?

– Ja, så kan det bli, men det kan komma både positiva och negativa svar.

– Jag är även nyfiken på Lana del Rio som också startar i helgen. Sen gör Yarrah Boko årsdebut i dag (läs tisdag) på Bjerke. Det är inte säkert att Tinita Love är Norges bästa häst, säger Ken Karlsson.

Han betonar att det är långt kvar till loppet körs och att mycket kan hända.

– Bakom mina topp tre är det en öppen affär. Det är mycket form och känsla som avgör, det är ju över tre veckor kvar, mycket kan hända, meddelar Ken Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM