Niclas, 45, är mest hatad i trav-Sverige

Foto: Kanal75
Niclas Andersson på Kanal 75 tar kritiken mot Vinnarfesten med ro.
TRAV

Han har kritiserats hårt av tittare och landets travkrönikör.

Nu berättar Kanal 75:s vd Niclas Andersson om premiären av Vinnarfesten och alla starka reaktioner.

– Jag är varken berörd eller chockad av debatten från svensk travmedia och stamspelare, säger han till Trav365.

Både tittare och travmedia har reagerat starkt efter premiären av Vinnarfesten i TV4 i lördags.

Trav365:s läsare diskuterar programmet flitigt i artikelkommentarerna och många är upprörda.

”Tack så mycket Niclas Andersson för att du har lyckats förstöra precis allt vad glädje framför travprogrammen heter”, skriver en av Trav365:s läsare.

Travnets Lennart Persson går ut hårt i sin krönika och riktar skarp kritik mot Niclas Andersson, vd på Kanal 75, som har hand om travsändningarna i TV4.

”Niclas Andersson är hotet mot travsportens framtid”, skriver han i sin krönika på Travnet.

Tar allt med ro

Även Travrondens krönikörer är upprörda och tar upp det nya programmet.

”TV4:s V75-sändning är sportens överlägset största och viktigaste skyltfönster. Detta är härmed skändat. Och det är faktiskt ganska allvarligt. Bekymmersamt. På riktigt”, skriver Björn Ekmark.

Niclas Andersson tar dock all kritik med ro.

– Jag är varken berörd eller chockad av den här debatten från svensk travmedia och stamspelare. I japan är det katastrof och Libyen är det kaos just nu, men när så många använder sådana ord om att man har ändrat i ett travprogram då blir jag förvånad vad människor har för perspektiv.

”Bryr mig inte”

Han tror att Vinnarfesten är viktig för att locka nya människor att intressera sig för trav och spelet.

– Jag bryr mig inte om kritiken från krönikörerna överhuvudtaget. Kritiken kommer från personer som inte har någon helhetsbild. Alla i travbranschen ropar efter att det är svårt att få in nya hästägare, uppfödare och nya unga människor. Men när någon äntligen gör något så är de på jättedåligt humör och tycker att det var bättre förr. Jag kan bara skratta åt den retoriken. Vi vill nå nya målgrupper för travsportens skull. Den typen av kritik som har kommit är inte alls oväntad, den kommer alltid från den här typen av spelare. Jag har inte dåligt samvete, vi har otroligt mycket sändningar för den här typen av människor.

– Det är viktigt att det finns några som vågar gå framåt och testa nya saker. Jag känner mig lugn i det.

Gör ändringar

Han berättar att de kommer att ändra vissa saker inför lördagens sändning. Bland annat ska programmet ha mer fokus på V75.

– Jag är inte nöjd med premiären och vi kommer korrigera. Till exempel så tycker jag intervjun med David Batra var för långt från V75, programmet ska handla om spelformen.

Men trots att kritik kommer de fortsätta att vända sig till tittare som inte är så insatta i sporten för att locka nya till travet,

– Det finns mycket som vi kommer att justera, det gör det alltid efter premiärer. Men strategiskt, vilka vi vänder oss till, så betyder inte den här kritiken någonting. Vi är inte chockade eller förvånade, jag visste redan förra veckan hur det skulle låta den här veckan.

”Då skulle jag lyssna”

Han menar att de som är travintresserade kan se loppen i V75 Direkt och analysera upplägget på det programmet.

– Alla de som är så intresserade av trav. Varför diskuterar de Vinnarfesten, de borde diskutera V75 Direkt som var riktat till dem. Varför analyserar de inte det programmet istället? Då skulle jag ha lyssnat på kritiken. Alla de som är upprörda måste ju tycka att de tidigare V75-programmet är riktigt bra, men det hörde vi aldrig förut. Men alla de som är travintressserade, det finns så många olika sändningar för dem. Om alla de som skriker nu hade sagt att Vinnarfesten var fantastiskt då hade vi behövt ha ett krismöte, då hade vi träffat fel.

På torsdag klockan 15.00 kan du chatta med Niclas Andersson och ställa din fråga om trav-tv.