Nu kan du höra loppen i din radio

TRAV

Nu kan du höra travloppen i din radio.

Bollnästravet har infört den nya tjänsten till sina besökare.

– Ljudet på de flesta banor är dåligt, men i och med det här kan vi lösa saker på mycket enklare sätt, säger Johan Lindberg, sportchef för Trav Gävleborg.

Foto: ALN

Under måndagen hade Bollnästravet i Hälsingland årspremiär och nästan 1 000 personer besökte tävlingarna. Nytt för i år på Bollsnästravet är att man kan höra travloppen på radio. Är du på banan eller i närheten av Bollnästravet kan du enkelt skruva in 107,9 på din radio och få loppen direkt.

Johan Lindberg, sportchef för Trav Gävleborg, berättar att nyheten blev mycket uppskattad bland besökarna.

– Linson har tagit fram ett helt nytt redovisningssystem och det här var väldigt uppskattat. För de som kommer på drive in är det här jävligt bra, istället för att behöva veva ner rutan och höra dåligt så har man radion. Det är bra för våra funktionärer som kör traktorer eller startbil, det underlättar för dem, säger Lindberg.

”Är dåligt”

Många travbanor har fått kritik för sina ljudanläggningar. Men med det här hoppas Lindberg på bättre kvalité på Bollnästravets tävlingar.

– Ljudet är dåligt på i stort sett alla banor, det är ett problem. Sitter man bara lite fel så kan man ha problem med att höra. Men det här gör att vi kan lösa saker på ett mycket enklare sätt. Ska man ha tillfälligt ljud någonstans behöver vi inte dra massa kablar, då är det bara att ställa upp en radio.

Var det dyrt?

– Nej, det kan jag inte påstå. Det är en del av helhetslösningen som vi gjort med Linson, säger Johan Lindberg.

ARTIKELN HANDLAR OM