”Inga undantag för Maharajah”

Foto: kanal75
Maharajah kan glömma en inbjudan till Olympiatravet. Han har dock chansen att kvala in.
TRAV

Stefan Hultman vill ha ett wild card för Maharajah till Olympiatravet – men har nekats.

Trots det har spekulationerna gått om stjärnan kommer få en inbjudan till loppet.

Nu avslutar Per Wetterholm, sportchef på Svensk Travsport, diskussionen.

– Vi kommer inte göra några undantag för Maharajah, säger han.

Foto: kanal75
Per Wetterholm.

Commander Crowe har fått ett, av tre, wild card till Olympiatravet. Nu återstår två stycken som Åbys sportchef Ken Karlsson har att dela ut. Stefan Hultman, tränare till Maharajah, tycker att hästen borde få en inbjudan till loppet. Han har dock nekats. Anledningen: Enligt reglerna kan Karlsson inte dela ut wild cards till svenska hästar utan bara till utländska hästar.

– Det står företrädelsevis utländska hästar och i andrahand en häst som är startanmäld i ett kval. Till exempel om Quarcio du Chene är med och galopperar på lördag eller Beanie M.M. som inte lyckades ta sig till final i lördags. Så är reglerna skrivna, säger Ken Karlsson.

Skulle du vilja se Maharajah i Olympiatravet?

– Det är klart att vi vill se Maharajah på startlinjen. Men min uppfattning, för att vara trovärdig, är att följa reglerna, säger han och fortsätter:

– Jag har inte fått en formell fråga från Hultman angående Maharajah. Skulle jag få en fråga så skulle jag skicka iväg den till Stockholm. Svensk Travsport och Per Wetterholm hade då fått tolka den.

”Bättre kvalitet”

Per Wetterholm har följt spekulationerna angående wild card till Maharajah. Nu avslutar han dock diskussionen.

– Vi kommer inte göra några undantag för Maharajah. Ska man vara med i finalen, som svensk häst, så ska man vara med i försöken. Olympiatravet är mer än bara en final, det är viktigt att de bra svenska hästarna ska gå i försöken, säger han.

Vad tycker du om att Maharajah kan missa loppet på grund av de här reglerna?

– Det är klart att det är tråkigt. Men han har ju två veckor på sig att kvala in, hinner han inte det, då är det synd. Sådana är reglerna och sen vi införde dem har det blivit bättre kvalitet i kvalen, säger Per Wetterholm.