Nurmos om skrällen: Vinner när som helst

Foto: ALN
Timo Nurmos.
TRAV

Jackpott med elva miljoner till en ensam vinnare på V64 i kväll.

Då bjuder Solvallaprofilen Timo Nurmos på ett hett miljondrag.

– Han kan vinna när som helst bara det stämmer under vägen, säger Nurmos om bortglömde Gany du Ling i V64-5.

Solvallatränaren Timo Nurmos har inlett året starkt och i kväll har han flera chanser när Solvalla kör jackpott med V64. Efter förra veckans favoritparad kan en ensam vinnare i kväll plocka hem elva miljoner kronor. Nurmos har flera betrodda hästar, men varnar kraftigt för en bortglömd häst i V64-5. Sexårige Gany du Ling har på sistone gjort flera fina insatser utan att få vinna. I kväll tror Nurmos att det kan vara läge för skrällseger då hästen är bortglömd av spelarna.

– Gany du Ling är i sitt livs form och känns jättefin för dagen. Han har haft en del otur i loppen på slutet. Näst senast satt han fast med krafter kvar och hade vunnit om luckan kommit till slut. Senast avslutade han mycket starkt i vida spår i loppet som Vincent du Ling vann. Han kan vinna när som helst bara det stämmer under vägen. Läget är okej och den korta distansen passar bra. Det kan även bli barfota runt om den här gången, säger Nurmos på sin hemsida.

”Som att byta från vinterdäck till sommardäck”

I V64-1 har Nurmos omgångens största favorit i Vincent du Ling från spår ett. Efter hästen heroiska insats senast blir hästen jättefavorit och tränaren tror på toppchans.

– Vincent du Ling var otroligt bra senast och tog det loppet på rätt sätt. Han har känts fräsch och fin i jobben efteråt och är mycket fint i ordning. Läget är också betydligt bättre än senast och han är snabb ut bakom bilen. Jag måste vara optimist och det är stallets bästa chans under kvällen, säger Nurmos som även berättar att han kommer lätta sina hästar i balansen den här veckan.

– Det är dags för sommarbanor nu. Därmed blir det roligare för hästarna som får lättare balans att springa på. Ungefär som att byta från vinterdäck till sommardäck på bilen. Förmodligen kommer stallets hästar från och med den här veckan att gå lättare balanserade.