Proffset drar ned – halverar stallet

Foto: ALN
Christina Medin.
TRAV

Åbyproffset Christina Medin trappar ned.

Om två månader lämnar hon träningsanläggningen Balltorp – och säger upp massa hästar.

– Vi behåller de hästar vi tror på och som vi vill ha kvar, det känns jättebra, säger Medin till Trav365.

46-åriga Christina Medin driver för tillfället en tränarrörelse med 21 hästar tillsammans med sin man Stefan Medin. Paret håller till på träningsanläggningen Balltorp vid Åbytravet samt på sin egna gård i Fjärås. Men från och med första juni kommer rörelsen se helt annorlunda ut.

Halverar stallet

Stefan Medin fick nyligen ett drömjobb som Europachef för ett stort bowlingföretag och kommer inte medverka i träningsverksamheten fullt ut. Det gör att Christina Medin väljer att säga upp nästan halva stallet och lämna Balltorp. Om ungefär två månader flyttar hon hem alla sina hästar till gården i Fjärås och kommer tillsammans med en anställd sköta träningen av hästarna.

– Vi har sålt bowlinghallarna vi hade och hade bestämt oss för att trappa ned och satsa på hästarna. Men då fick Stefan frågan om det här jobbet och det går inte att tacka nej till det så vi får satsa på honom nu då. Han kommer resa mycket och vara bort en hel del så det går inte att fortsätta så här, säger Medin.

Medin kommer ha kvar max 13 hästar från och med juni och hon ser fram emot nysatsningen.

– Vi kommer göra oss av med halva styrkan nästan, vi bestämde det här i helgen och det känns jättebra. Vi behåller de hästar vi tror på och som vi vill ha kvar. Jag ska ha precis som jag hade det 2007 då jag blev Årets Komet, då hade jag mellan 10-13 hästar och det fungerade jättebra. Vi ska tillbaka dit för det var det bästa året i mitt liv då vi hade jättefina framgångar. Stefan får nu satsa på jobbet och så får jag köra i mindre skala hemma, det ska vara lugnt och fridfullt för hästarna, säger Christina Medin till Trav365.