Stig H:s nya stjärna – vilken racerhäst

TRAV

Trots fem månaders vila var Stig H Johanssons stjärna Formula One överlägsen på Solvalla.

Tillsammans med Erik Adielsson vann han lätt – och tjänade 150 000 kronor.

–  Det är otroligt positivt att köra en häst som tjänade en miljon förra året och som tycker det här är det roligaste han vet, sa kusken efter loppet.

Stig H Johanssons fyraårige stjärna Formula One hade en fantastisk debutsäsong på travbanan då han på tio starter vann åtta lopp och tjänade strax över en miljon kronor.

Under onsdagens V64-tävlingar på Solvalla var hästen tillbaka på tävlingsbanan efter fem månaders vila. Trots den långa vilan kunde hästen tillsammans med Erik Adielsson vinna lätt och tjäna 150 000 kronor.

”Inte fokuserad”

Adielsson körde sin häst till ledningen efter några hundra meter och sedan var segern aldrig hotad. Adielsson lät sin häst löpa ut över upploppet och segern blev mycket säker. Efter loppet var Adielsson nöjd över sin hästs insats.

–  Han har glömt lite av det där med att tävla, det var inte en enda meter han var helt fokuserad på racet men han vinner ändå, det är svårt att gnälla på honom. Det är otroligt positivt att köra köra en häst som tjänade en miljon förra året och som tycker det här är det roligaste han vet. Jag ville jaga på honom så absolut lite jag behövde för att vinna, sa Erik Adielsson efter vinsten.

Dubbelseger för Lennartsson

Per Lennartsson hade en mycket fin kväll på Solvalla då han tog två tränarsegrar inom V64-spelet. Med den kapable fyraåringen Belgrado ledde han från start till mål i V64-4 och tjänade 60 000 kronor. Lennartsson avslutade sedan omgången med årsdebuterande Alvena Pampas som kunde vinna trots ett tufft lopp utvändigt om ledaren. Även den segern var värd 60 000 kronor.

– Han låg så fint i handen hela vägen. 1.13,5 i årsdebuten, det är bra. Att han skulle gå en sån här tid, det var förvånande. Som han har tränat inför det här loppet har han aldrig gjort förut. När han gjorde en kanonfin värmning så hade jag en känsla att det skulle gå bra, säger Per Lennartsson i vinnarcirkeln.

FAKTA

Dagens…

Topp: Formula One, Belgrado och Alvena Pampas visades alla tre upp i bländande skick. Får de här hästarna vara hela och friska kommer de tjäna mycket pengar under året.

Flopp: 1 Vincent du Ling (V64-1) värmde katastrofalt dåligt och galopperade inte oväntat direkt i starten. Hästen ser inte fräsch ut för dagen och lär få vila ett tag nu.