Marie, 33, ska fixa familjefest på V75

Foto: ALN
TRAV

Föräldrarna äger, pojkvännen tränar och hon kör hästen.

På lördag kan det bli familjehäst på V75.

– Får vi ledningen och bestämma ska det vara rätt så bra chans, säger Marie Nilsson.

Efter förra veckans favoritparad på V75 är det den här veckan jackpott och en ensam plockar hem hissnande 50 miljoner kronor. En mycket intressant häst på lördag är det fyraåriga stoet Grappa Akema som är en riktig familjehäst. Kör hästen gör amatören Marie Nilsson och hennes pojkvän, Claes Svensson, tränar stoet som inlett året på ett lovande sätt. Dessutom ägs hästen av Maries föräldrar så räkna med riktig familjelycka om det skulle bli seger på lördag.

– Förr körde jag nästan alla våra egna hästar men sen trappade jag ned. Sedan började jag köra den henne och det gick rätt så bra så då tyckte pappa och Claes att jag skulle fortsätta, så det är tacksamt. Hon är rätt så okomplicerad och vi känner varandra rätt så bra nu, säger Marie Nilsson.

”Trivdes inte på banan”

Grappa Akema startar i V75-5 med 100 000 kronor till vinnaren. Hästen inleder från spår två och är i skrivande stund knapp favorit i loppet som på förhand ser öppet ut. Hästen har i år gjort fyra starter, vunnit två lopp och tjänat 121 000 kronor. Marie Nilsson har suttit i vagnen vid samtliga lopp i år och på lördag hoppas hon på tredje årssegern.

– Hon har gjort det jättebra. Senast blev det helt fel och det var inte hästens fel. Hon trivdes inte alls på banan och jag gav avslag efter värmningen. Med tanke på det får hon godkänt och när vi blev utsvarade i spåren med 1 300 meter kvar var det förstört och vi gav upp båda två.

Vad tror du om loppet på lördag, är det en bra segerchans?

– Av det jag sett så är det här loppet billigare än de två senaste loppen hon varit med i. Det känns rätt så bra men loppen ska alltid köras, blir det fel så blir det men hon ska ha chans. Klaffar allt och vi får bestämma i ledningen så är det en rätt så bra chans. Hon har vunnit från ledningen och då satt jag bara och åkte, så jag tror att hon gynnas av ledningen.

Ni har även Naimi i V75-2, chanserna där?

– Jag tycker att hon borde varit något snäpp längre fram senast får att få godkänt. Hon borde varit lite bättre men samtidigt är det inte hennes melodi att gå så långt i tredjespår, det är inte det bästa scenariot. Bortsett från senast har hon varit riktigt fin och blivit mycket starkare och rejälare så jag tror inte att 2 600 meter ska vara något minus. Det är ett väldigt svårbedömt lopp men jag har svårt att se henne gå ut och vinna. Men hon kan nog vara rätt så långt fram.

Hon är lite streckad på V75, är det en häst man ska strecka för att ta miljonerna?

– Vill man ha med många hästar kan man ta med henne. Får hon rätt lopp är hon vass till slut, säger Marie Nilsson till Trav365.