Melander: Jag har flera skrällchanser

Foto: ALN
TRAV

Senast var han ytterst nära att besegra Elitloppsvinnaren Iceland från dödens.

På lördag jagar Timetosaygoodbye en plats i Olympiatravet – och tränarparet tror på skrällchans.

– Det ska bli spännande att se ”Timen”, han är riktigt fin, säger Stefan ”Tarzan” Melander.

För lite mer än en vecka sedan gjorde åttaårige Timetosaygoodbye debut för Catarina Lundström och Stefan Melander och insatsen var femstjärnig. Hästen fick ett tungt lopp utvändigt ledande Iceland men kunde trots det gå i rejäl närkamp. Nyförvärvet var ytterst nära att besegra stallets stora stjärna och med det loppet i kroppen är hästen på lördag högaktuell i den andra delfinalen till Olympiatravet.

Hästen startar från spår fyra bakom startbilen tillsammans med Johnny Takter och jagar 200 000 kronor och en plats i Olympiatravets final på Åbytravet. Ettan och tvåan i V75-3 på lördag går till final och Stefan Melander är mycket nöjd med nyförvärvet.

– Han var fin senast och känns jättefin. Han gick lite i dag och det är en fin häst. Vi är nöjda med honom men formen är lite svårbedömd med den träningen vi kör. Det är svårt att säga hur långt det räcker, jag vet inte, men det ska bli spännande att se ”Timen”, säger Melander.

Är han snabb från start?

– Jag tror att han kan öppna bra, men den som kör honom bestämmer. Det beror på hur han känns i provstarten och hur banan är. Men jag tror att han kan öppna.

”Är på gång”

Förutom Timetosaygoodbye har Melander/Lundström det åttaåriga järnstoet Jodas Julia i samma lopp. Hon inleder från spår sex bakom startbilen och med några lopp efter vila börjar formen komma.

– Det har inte varit något riktigt flyt för henne men hon kändes jättefin senast och jag tror att hon är på gång. Hon var så där i fjol också och hittade sedan en jävla form. Hon hade jättemycket krafter kvar senast men det är för tuffa hästar med den här gången. Hon möter mycket bättre hästar än på sistone.

Vem har bäst chans?

– Jag vill kalla dem båda för outsiders. Det är två jättefina hästar men det är ofta lite svårt med halvform. Det är många andra hästar som debuterar men jag tror Johansson har tränat bra med Wellino Boko, det såg man på Formula One att han var bra förberedd. Även Björns häst (Quarcio du Chene) är bra. Jag är lite rädd att mina hästar inte har jättebra form, säger Stefan Melander till Trav365.

FAKTA

Tarzan om sina övriga V75-chanser

10 Versace Boko och 11 Man On The Moon (V75-1)

– Det krävs otrolig tur för dem och de är inget för vinnarspelarna. Versace är bättre än raden, han är inte så tokig men det krävs jäkligt hårt tempo. Det blir svårt att vinna.

5 Express Step och 7 Utility Bus (V75-4)

– Express Step är fin och gick jättebra i första starten. Han är en outsider.

– Utility Bus fick stå över ett lopp för han hade ett par dagars feber och jag vågade inte starta. Det har gått lite långt mellan starterna men han känns jättefin. Läget är ganska svårt men jag tror han blir en bra häst. Han har kapacitet men är lite svårbedömd.

7 Pitch Command (V75-6)

– Skulle de överpaca och han inte behöver göra så mycket själv kan han vara med där framme. Tyvärr har han hoppat i flera segerstrider när man kört på honom för tidigt. Det är ett iskallt läge men med hårt tempo kan han vara med där framme. Häst mot häst är han bra.

ARTIKELN HANDLAR OM