Baht vinner sin 13:e raka seger

Micke Nybrinks V75-krönika

TRAV

Säger som Färjan-Håkan:

Det är inga konstigheter.

Spikarna är givna, fram med hammaren.

Jackpotten ligger där och sticker i ögonen.

V75 på min andra hemmabana, Eskilstuna. Klart att det känns ovanligt bra. Omgången bjuder heller

inte på några större svårigheter, i alla fall inte om man pluggar lite. 

Många ogillar att spika i början. De inleder sitt streckande i V75-1 och när det är dags för de två sista avdelningarna är det slut på pengar. Av den anledningen är det alltid överdrivet bra rens, om inte favoriten vinner, i slutet av omgången.

Gör i stället tvärtom. Börja i V75-7, plocka med så många som möjligt. ATG försöker alltid lägga de svåraste loppen i slutet och om man tittar i backspegeln ser man att de lyckas ­ganska ofta. Min analys börjar ­ändå, för ordningens skull, med den första avdelningen.

V75-1: Baht Launcher jagar 13:e raka och det ser ut som om han kommer att lyckas. Björn Goops startkatapult har tredjespår bakom bilen över kort distans. Det smäller till, sen sitter han i ledningen. Formen blir konstigt nog bara

bättre. När han vann V75-

finalen på Solvalla näst senast forsade han förbi över upp-

loppet. Senast joggade han hem segern i ett uppmjukningslopp på Åby. Vårsnabb bana nu, spets, 1 640 meter, Goop, Steel Pepper bortlottad. Dagens bästa spik.

V75-2: Truly Devoted brukar jag hylla. Hon är underbar, som en bil, en snabb bil, kanske en liten Ferrari? Erik Adielsson är också kär i henne och i stall Stig H Johansson är de begeistrade. Jag säger inte att hon är klar men är helt inne på att vinstchansen är god. Hon lär att hamna en bit bak i fältet men den dryga distansen gör att hon kommer in i matchen. Jag ser ingen som kan stå emot henne i spurten.

V75-3: Wellino Bokos återkomst. Spännande. Han kan fortfarande vara en elithäst men det är också så att han inte startat på 20 månader. Visst kan det finnas lite ringrost? Quarcio du Chene är monstersnabb och ungefär lika bra som Wellino när han fungerar. Frågan är om formen är på topp? Goop ska köra snällt – men det kan vara en fördel att spara speeden över lång distans. Jag garderar de två stora med formkorten Acclaim och Timetosaygoodbye. Acclaim var ruskigt bra senast, tänk om han skulle komma till ledningen.

V75-4: Inte så svårt, tre streck borde räcka. Donald Duck Tooma flyger till front och kan absolut vinna över passande kort distans. Formen är dunderbra. The Man vann comebacken från dödens på leråker, nu blir det barfota runt om och offensivt upplägg. Luringen heter Niagara F.H. Han var förkrossande överlägsen i ett lunchlopp senast, flög runt och ifrån allt sista 700. Med klaff går ingen säker.

V75-5: Grappa Akema har jag tjatat om. Kom bort helt senast men har imponerat före det. Måste med. Liza Radley känns ändå som draget. Hennes långspurt på Solvalla senast gav mersmak. Hon gick barfota runt om (fel i programmet) och såg ruskigt fin ut. Bra chans. Peya de Castella såg bra ut före galoppen 500 kvar på V75 senast. Hon duger.

V75-6: Fyra streck. Aggas Dyring är en personlig favorit. Hans långspurt senast var femstjärnig. Claude de Nord var vanvettigt förbättrad senast och blir livsfarlig.

V75-7: Den som spar han har. Jag tar alla. Roliga på strecken? Marshal Hackstable och Nelle Pelle.

FAKTA

Micke Nybrinks tips och V75-system

Helgens tips

1. 9 Niagara F.H.

(Eskilstuna, V75-4)

Flög runt allt senast. Kan blixtra till med lite tur. Passas.

2. 4 Liza Radley

(Eskilstuna, V75-5)

Urstark långspurt senast. Barfota igen. Tror jag på.

3. 8 Aggas Dyring

(Eskilstuna, V75-6)

Topphäst. Mot formen igen. Kan inte räknas bort.

Micke Nybrinks system

V75-1: 3 Baht Launcher (res 4–1)

V75-2: 12 Truly Devoted (res 5–13)

V75-3: 1, 4, 8, 9 (res 6–2)

V75-4: 3, 6 , 9 (res 11–5)

V75-5: 2, 4, 8 (res 5–1)

V75-6: 2, 8, 9, 10 (res 4–7)

V75-7: Alla tolv hästarna (res 7–10)

1 728 rader/864 kronor