Stig H: Rädd för Elitloppet

Foto: ALN
TRAV

Stig H:s stjärna Nu Pagadi slutade fyra i Elitloppet 2010.

Men i år kan Elitloppspubliken gå miste om hästen – Stig H är tveksam till att starta hästen i miljonloppet.

– Jag är lite rädd för det loppet, berättar Stig H Johansson.

Stig H Johanssons topphästar är riktigt på gång. I onsdags startade Formula One på Solvalla och vann.

På lördag jagar Wellino Boko en plats i finalen av Olympiatravet då hästen går ut i den andra delfinalen på Sundbyholmstravet.

Tredje delfinalen

Nästa lördag är det dags för en annan av hans hästar, Nu Pagadi. Johanssons tar ut hästen i den tredje delfinalen till Olympiatravet på Bergsåker.

Men inför loppet avslöjar Stig H att travpubliken kanske inte får se Nu Pagadi i Elitloppet i år. I fjol slutade hästen trea i sitt Elitloppsförsök och blev fyra i finalen.

Ska diskutera start

Men Stig H Johansson menar att loppet är väldigt tufft och det gör att han tvekar.

– Nu Pagadi får ju meritera sig för att vara med i Elitloppet. Men egentligen tyckte jag att han for illa efter loppet ifjol. Det är inget bestämt, blir han aktuell så får vi ha en diskussion med ägaren om vi ska starta eller inte.

– Det är ett tufft lopp och det är en del hästar som inte tål det. Det finns väldigt många andra lopp man kan vara med i om man har en bra häst. Nu vann han Copenhagen Cup 14 dagar efter Elitloppet så han for inte så illa av loppet ändå. Men jag är lite rädd för det Elitloppet.

Har du pratat med ägarna om det här?

– Nej vi har inte diskuterat det här. Vi måste börja med att starta honom och se vad han är i för form och om han ens är tänkbar för Elitloppet.

ARTIKELN HANDLAR OM