Franks fräcka spel – vann storvinsten

Foto: ULF HÖJER
TRAV

Snacka om uppladdning inför Let's Dance-finalen.

På torsdagskvällen vann Frank Andersson 40 000 kronor på V65 – nu är han ute efter miljonerna.

- Tipsformen är kanon. Det bådar gott inför jackpotten, säger Frank Andersson och bjuder på sina bästa vinnare till V75.

Brottarlegendaren har gjort succé i Let's Dance. I kväll dansar han mot Jessica Andersson i den direktsända finalen i TV4. Frank Andersson, 54, säger själv att han har blivit en ny människa under de här drygt tre månaderna som tävlingen har pågått.

– Let's Dance har förändrat mig på flera plan. Jag har kommit i form och gått ner 17 kilo. Men jag tänker hålla formen också och fortsätta träna regelbundet framöver, säger Frank Andersson till Trav365.

Hur känns det inför kvällens final?

– Alla tre danserna sitter så det känns bra. Jag har haft lite ont i ryggen men har varit hos naprapaten och fått behandling. Sista träningspassen är avklarade och nu är det bara att att fokusera och njuta. Jag ska bara försöka att ha roligt och glädjas åt att vara i final.

Nervös?

– Första gången jag dansade var jag livrädd. Men nu är det rätt lugnt. Jag har dansat 13 gånger och det är inte så farligt längre. Jag har lagt tävlingsnerverna på hyllan och det är bara att köra.

I onsdags fick travfantasten se sin stjärnhäst Red Hot Dynamite vinna i comebacken. Hästen vann ett lopp i Köpenhamn för sin tränare Lutfi Kolgjini. Förstapriset var 50 000 danska kronor och närmast väntar ett storlopp i Finland den 9 april.

– Det var roligt att Red Hot fungerade bra och Ludde var mycket nöjd. Han sa att hästen tyckte det var roligt att tävla och visade att han fortfarande vill vara med. Vi tar två lopp i taget och längre än Finland-starten är inte planerad ännu, säger Frank om hästen som har sprungit in över fem miljoner kronor.

”Dansen har tagit all tid”

Frank Andersson har varit en gambler hela livet. Han spelar regelbundet på trav men under Let's Dance-perioden har han inte haft lika mycket tid att följa hästarna.

– Vi har tränat så kolossalt mycket och dansen har tagit all tid. Men under torsdagskvällen slängde jag ihop ett V65-system till Örebro. Det såg lätt ut på förhand så jag gjorde en flerkupong. Tog raden 100 gånger och spelade enbart för sex rätt vilket gör att man får dubbelt så mycket. Totalt vann jag 40 000 kronor, säger Frank.

– Jag spelade för 400 spänn och tog ut fem spikar. Jag spikade Prince Tagg, Mille Degato, Citron, Pröjsarn och Singing Matilda. Sedan tog jag fyra hästar i tredje avdelningen, ett, fem, tio och tolv. Det var underbart att få in den vinsten och en perfekt uppladdning inför helgen.

Kan vinna 50 miljoner

Lördagens V75-tävlingar körs i Eskilstuna och kryddas av en jackpott. En ensam vinnare med sju rätt kan ta hem 50 miljoner kronor enbart på sju rätt. Vad passar väl bättre att ta rygg på en tipsexpert i flytet. Frank har studerat jackpottomgången och kommer även att vara på plats i Eskilstuna.

– Det känns bra att ha vässat tipsformen och det här båda gott. Jag har lovat Eskilstuna sedan länge att komma dit den här tävlingsdagen och dela ut pris. Jag ska även signera min bok och alla vinnande kuskar kommer att få en bok. Dessutom måste jag ju hämta ut vinsten, säger han och skrattar.

Men tillägger snabbt:

- Fast jag lär behöva en chaufför till Eskilstuna. Det blir fest efter Let's Dance-finalen och vinner man lär det bli lite extra.

FAKTA

Frank Anderssons jackpottips till V75

Bästa spikarna

Bath Launcher (V75-1) har ett bra läge och tar 13:e raka segern. Det är ingen idé att ens spekulera i förlust.

Wellino Boko (V75-3) har jag hört att Stig H har preparerat enormt inför comebacken. Frågan är om en häst har varit mer förberedd någon gång. Det här är en riktig kanon och jag tror att han bara vinner direkt. Att han inte är favorit tackar jag extra för.

Jackpottskrällen

Silvinho Bob (V75-4) har kanonform men är bortglömd på grund av läget. Jag gillar hästen och kommer han bara någorlunda till blir jag inte förvånad om han spurtar ner alla.

Lovelorn (V75-5) har tänt till enormt när han har börjat tävla barfota runt om och det ska bli samma balans även här. Se upp!

V75-systemet

V75-1: 3 Baht Launcher

V75-2: 5, 6, 10, 12

V75-3: 8 Wellino Boko

V75-4: 3, 6, 9, 11

V75-5: 1, 2, 4, 5, 8, 9, 15

V75-6: 4, 6, 7, 8, 10

V75-7: 2, 3, 6, 7, 9, 10, 12.