Viktlättnaden: Tappat 15 kilo

V75-hästen som startar med 15-20 kilo mindre vikt – tränaren tror på bra chans

Foto: ALN
Clause Du Nord startar på V75. Tränaren tror på bra chans och testar en ny sulky och en lättare kusk,
TRAV

Här är V75-ekipaget som startar med över 15 kilos viktlättnad.

Claude Du Nord startar med en ny lättare sulky och dessutom en mindre kusk.

– Kusken väger lite mindre, men om det har nån betydelse vet jag inte, säger tränaren Niklas Norlin och skrattar.

Starten senast på Eskilstuna i mitten av mars slutade med seger för den amatörtränade hästen Claude Du Nord.

Tränaren Niklas Norlin berättar att allt är bra med hästen efter den senaste starten.

– Hästen känns bra. Han har gått två lugna jobb den här veckan. Claude Du Nord känns smidig och fin och det är ovanligt för att vara han, berättar han.

Ny vagn

Nu, när det dags för start på V75 på Sundbyholmstravet går ekipaget ut på banan med över 15 kilos viktlättnad. Den här gången testar tränaren en ny lättare sulky och dessutom är det en något mindre kusk som sitter upp bakom hästen. Eskilstunakusken Tony Wallin kör hästen.

– Tony Wallin kan hästen väl och har kört honom mycket tidigare. Vi har en ny vagn till den här starten som är lite lättare. Kusken väger lite mindre, men om det har nån betydelse vet jag inte, säger Niklas och skrattar.

– Det är runt 15-20 kilo mindre i den här starten men om det gör nytta vet jag inte. Det är ingen nackdel, menar Niklas.

Tränaren låter uppåt och menar att Claude Du Nord kan mycket väl ta en V75-seger på hemmabanan.

– Jag tycker att han är en av fyra-fem hästar som gör upp om segern. Loppet är öppet på förhand och det är inte någon som sticker ut. Jag kan tycka att konkurrenterna som är bättre har sämre spår, min häst ska räknas.

”Fart på loppet”

Niklas Norlin hoppas att det blir fart på loppet – det skulle gynna hans häst.

– Jag är optimist på förhand, jag tror att det kommer bli fart på loppet. Det finns ett par hästar där framme som vill ha ledningen. De kommer svara för att få en bra position och det kan gynna oss. Vi kan inte påverka vad som händer där framme, men när dimman har lagt sig så tar vi dem. När två träter så vinner den tredje, jag tror att många är ute efter ledningen i det här loppet och det kan gynna oss väldigt mycket om det blir fart på loppet.