Goops varning: Han kan vara övertaggad

Foto: ALN
TRAV

Baht Launcher, Lalita Sas och Quarcio du Chene.

I den ordningen rankar Björn Goop sina egentränade hästar på V75.

– Quarcio kan vara övertaggad efter vila, varnar stjärnkusken.

Björn Goop har fått en kanonstart som huvudtränare för stallet och i dag, när Eskilstuna kör V75-tävlingar, har han tre intressanta egentränade hästar till start. I den första V75-avdelningen är Baht Launcher stor, stor favorit. Det är inte så konstigt med tanke på resultatraden, hästen har tolv raka segrar. Tränaren är mycket nöjd med sin häst inför starten.

– Allting verkar bra efter den senaste starten och han har känts fin i jobben. Hästen har gjort det bra och det hoppas jag att han gör igen, allt tyder på det. Han är mycket startsnabb och går bra i ledningen, säger Björn Goop.

”Känns fin”

I den andra avdelningen plockar Stall Goop ut Lalita Sas. Hon startar från tillägg, trots det är Goop uppåt angående vinstchansen.

– Hon känns fin och har gått bra. Hon har inte startat på ett tag, men det tror jag inte ska göra så mycket. Hon är inte så snabb ut så hon kan inte utnyttja springspåret. Men hon är tuff och rejäl så hon borde vara med därframme och göra upp om det. Lalita Sas kommer tävla barfota runt om, säger Björn Goop.

Ny träning

I delfinalen till Olympiatravet, V75-3, kör Björn Goop högkapable och mycket intressanta Quarcio du Chene. Hästen gör första starten efter ett långt uppehåll och är svårbedömd. Han gick ett jobb förra lördagen, som Goop var mycket nöjd med.

– Han har bara tagit det lugnt efter det, säger han.

Quarcio du Chene har tidigare varit en bråkstake och svår att ha att göra med, men en ny träning har fått honom lugnare och smidigare.

– Vi har provat dressyr med honom. Vi har haft honom i många år, det var läge att prova något annorlunda. Det är lite som gymnastik för honom och han har blivit smidigare, det verkar ha gjort honom gott. Hästen har känts fantastiskt fin, säger Björn Goop.

Men stjärnkusken vill ändå varna spelarna.

– Han brukar vara övertaggad efter vila, säger han, men fyller snabbt i:

– Men om man jämför tidigare är han mycket lugnare nu.

Hur lägger du upp taktiken i loppet?

– Det får vi se. Jag tycker det är bra att han fick bakspår. Vi får köra lite till slut, säger Björn Goop som rankar Quarcio du Chene som sin sämsta chans av de egentränade hästarna.