Adielsson: Det här ska inte gå

Foto: Kanal75
Stjärnan vann direkt Wellino Boko var strålande i Eskilstuna. Vann direkt efter lång vila.
TRAV

Nu är Wellino Boko tillbaka.

Stig H Johanssons stjärna vann direkt efter två års vila och är klar för finalen i Olympiatravet.

– Man blir bortskämd med att köra bra hästar, men den här betyder lite extra för mig, säger Erik Adielsson efter loppet.

Den 27:e juli 2009 var senast vi såg honom på tävlingsbanan. Stig H Johanssons stjärna, Wellino Boko, som bland annat blivit tvåa i Derbyt, är nu tillbaka. Under lördagen startade hästen på V75 och gjorde ingen besviken.

Vann – med liten marginal

Från ett klurigt åttondespår sökte sig Erik Adielsson snabbt framåt, men han fick tunga första 500 meter i tredjespår. När han väl kom fram utvändigt Åke Svanstedt och Excallibur fick han dock överta ledningen  utan bekymmer. Väl i ledningen blev Wellino Boko väl ambitiös och tempot var skarpt de första tusen metrarna. In i den sista svängen såg favoriten lite seg ut och Johnny Takter slängde loss Timetosaygoodbye från andra ytter. Det gick rysligt fort genom kurvan och in på upploppet var Wellino Boko slagen. Men med en skalle av guld går allt och hästen kämpade sig tillbaka och höll, med minsta möjliga marginal, undan för Timetosaygoodbye och en vilt spurtande Rutger Raket.

– Det är helt fantastiskt av Stig att få honom i det här skicket. Det ska inte gå. Man blir bortskämd med att köra bra hästar, men den här betyder lite extra för mig. Det är så att man går och väntar några veckor innan, jag har väntat på att åka ut och värma honom. Jag är lite tagen, säger Erik Adielsson i TV4 efter loppet.

”Helt otroligt”

Segerkusken fortsatte berömma hästen i vinnarcirkeln.

– Det känns helt otroligt, han var väldigt laddad i dag. Han kan gå genom eld, det är en av de tuffaste hästarna jag har kört. Han kändes fin efter mål också. Hoppas han är fin i morgon. Han kändes så fin innan loppet, peppar peppar, ta i trä, jag tror det kommer bli bra, säger Adielsson.

Tränaren Stig H Johansson satt med som expert i TV4. Han var givetvis också väldigt nöjd med vad han hade fått se av sin stjärna.

– Det är jättebra att vinna loppet. Det var strongt utav honom, det här är jätteskönt, säger Stig H Johansson.

”Inte sett sen Victory Tillys dagar”

I och med segern har Wellino Boko tjänat 3,8 miljoner kronor, vunnit 17 av 26 starter och kvalat in till årets final av Olympiatravet. Åbys sportchef, Ken Karlsson, gästade TV4:s studio efter loppet. Även han var mäkta imponerad av Wellino Boko.

– Jag var grymt imponerad av Wellino Boko. Den skallen han visar, den har jag inte sett sen Victory Tillys dagar, säger han.

Tvåa i loppet och den som får följa med Wellino Boko till finalen blev Timetosaygoodbye.