Får ett wildcard – men nobbar loppet

Jerry Riordan, Lisa America och Torbjörn Jansson blir att räkna med i storloppen i år. Men kretsen kring hästen tackar nej till Olympiatravet.
TRAV

Europamästarinnan Lisa America är tillbaka.

På söndagen årsdebuterade hon med seger i Turin.

– Hon kändes jättefin, jag tror att hon är lika bra i år, berättar kusken Torbjörn Jansson.

Efter den avbrutna satsningen mot Prix d'Amerique gav Jerry Riordan sitt italienska stjärnsto en träningsperiod och söndagens start var den första på tre månader.

Men någon större ringrost syntes inte av i storloppet Gran Premio Costa Azzurra. Från spår sex bakom bilen avvaktade Torbjörn Jansson den tidiga startrusningen och körde sedan resolut till ledningen efter 400 meter.

– Jag laddade inte utan lät det bli tredjespår i kurvan, sedan gick det väldigt smidigt när vi fick ledningen utan strid, säger Jansson som drog ner farten till överkant 1.14 första kilometern och såg ut att sitta med allt under kontroll runt slutsvängen då Look Mp kom med en vass attack. Efter att ha fått påminnas några gånger gick Lisa America undan med en knapp längd.

– Det gick oerhört fort till slut. Sista 400 klockades på 1.08 och då körde vi ännu snabbare över upploppet. Jag var väldigt nöjd med hur hon uppträdde, hon var lugn och fin och kändes lika bra som i fjol.

Nobbar Olympiatravet

En av Lisa Americas största bedrifter i fjol var då hon vann Åby Stora Pris i två raka heat. Men chansen att hon återvänder till Mölndal för Olympiatravet om tre veckor verkar liten.

– Hon får ett wild card om hon vill, men kretsen kring hästen verkar inne på att starta i Prix l'Atlantique i Paris 23 april i stället så jag är inställd på att åka dit. Efter det kommer hon att matchas mot Oslo GP och Elitloppet, berättar Torbjörn Jansson.

Segertiden för Lisa America blev 1.12,5a/1 600 meter och belöningen drygt 400 000 kronor.

Robin Johansson/Kanal 75