Efter kritiken – nu gör de tittarsuccé

Vinnarfesten i TV4 fick ta emot hård kritik – gör succé bland tv-tittarna

Foto: ATG PLAY
TRAV

Efter all kritik mot Vinnarfesten – nu gör programmet succé bland tittarna.

Lördagens avsnitt sågs av hela 327 000 personer.

– Det var nästan en dubblering av antalet tv-tittare, säger Niclas Andersson, vd på Kanal 75.

Foto: kanal75
Niclas Andersson, vd på Kanal 75.

Premiären av Vinnarfesten i TV4 kritiserades hårt av travkrönikörer och Trav365:s läsare förra veckan. En klar majoritet av våra läsare tyckte att programmet var uselt och många inom travmedia gillade inte premiäravsnittet.

Tittarsuccé

Men det andra avsnittet i lördags gör succé bland tittarna. Hela 327 000 personer såg Vinnarfesten i lördags med Jessica Almenäs och Brolle. På grund av en hockeysändning visades programmet först i TV4 Plus och gick sedan över att visas i både TV4 och TV4 Plus.

– Det var 241 000 tittare i TV4 och 86 000 i TV4 Plus. Programmet gick ju parallellt i kanalerna eftersom hockeyn drog över lite. Vi fick börja att sända i TV4 Plus och sedan lät de sändningarna ligga i bägge kanalerna. Första veckan hade vi 178 000 tittare, det var nästan en dubblering av tittare, säger Niclas Andersson, vd på Kanal 75.

Kan det här bero på att programmet sändes i två kanaler?

– Det tror jag inte. Tittarna och de högljudda kritikerna har olika uppfattningar och de högljudda kritikerna ligger under med 1-0 i det här läget. Det är kul att så många tyckte att det var ett bra program, att de återvände och att det tillkom många fler. V75 Direkt som hade 106 000 förra lördagen hade minskade till 91 000 tittare den här lördagen. Vi har haft bra siffror på lunchsändningarna hela helgen. Man kan säga att trav-tv hade en bra helg och allra bäst gick det för Vinnarfesten, säger Niclas Andersson.

Även programledaren Jessica Almenäs är glad över tittarsiffrorna och skriver om succén på sin Twitter.

”Betydligt bättre siffror på Vinnarfesten den här veckan. Vi får vara nöjda med 327000. Bra start. Kul”, skriver hon.