Doldisen som kan fälla jättefavoriten

Foto: ALN
TRAV

Efter tre och en halv månads vinterträning.

På onsdag startar Roger Malmqvists löfte Ghetto Blaster på V64 – och tävlar om 100 000 kronor.

– Han är ganska väl förberedd, jag skulle tippa på att han är bland de tre främsta, säger Malmqvist.

Solvallatränaren Roger Malmqvist har flera lovande treåringar i sitt stall och tränaren har höga ambitioner. En av stallets mest lovande hästar är Ghetto Blaster som under tvååringssäsongen vann ett lopp och gjorde flera imponerande lopp.

Senaste starten skedde i december och hästen har efter det vintertränats och gör på onsdag årsdebut på Solvalla och V64. Hästen startar i V64-3 med 100 000 kronor till vinnaren och Malmqvist berättar att hästen skött träningen på bästa sätt.

– Det har gått jättebra allting. Han har gått 1.17/1 600 meter och 1.18 full väg på banan. Han är ganska väl förberedd, sen finns det de som gjort några lopp och som säkert är ännu bättre förberedda. Men jag skulle tippa på att han är bland de tre främsta i alla fall, säger Malmqvist.

”Kommer få en bra säsong”

Ghetto Blaster får hårt motstånd av vinnaren i Uppfödningslöpningen, Global Noble, som lottades till spår åtta bakom bilen. Men trots det är Malmqvist optimist och tror på sin häst under året.

– Jag håller honom högt, han kommer få en bra säsong. Han gjorde en jättebra säsong förra året då han inte är någon sprinter.

Tror du att han kan vara med i något årgångslopp i år?

– Det tror jag, han kan nog utvecklas och kvala in till lite finaler. Åtminstone de som är 2 100 meter och längre. Han är stark, det är det han lever på, säger Roger Malmqvist till Trav365.