Fick hjärtproblem – nu är han tillbaka

Stjärnan tvingades sluta tävla – gör årsdebut på onsdag

Foto: Kanal 75
Jim Oscarssons stjärna Dig For Dollars är redo för comeback.
TRAV

I somras drabbades stjärntravaren Dig For Dollars av hjärtproblem.

Nu är han tillbaka på banan.

På onsdagen ställs han öga mot öga med elitloppsvinnaren Iceland.

– Han behöver säkert något lopp för att komma igång men jag tror inte att de springer ifrån honom, säger Dig For Dollars tränare Jim Oscarsson.

En inflammerad hjärtklaff satte i fjol stopp för Dig For Dollars (V64-1). Men efter medicinering och vila från augusti till mitten av november kunde han börja tränas för fullt igen och nu är han redo för årsdebut.

– Vi har inte kört några hårdare jobb med honom men han känns riktigt fin. Vilan har gjort honom gott. Sedan är det jättesvårt att säga om han kan komma tillbaka till sin toppnivå. Men man är ju född optimist och då tror man det. Vi får se vad som händer men så länge han känns såhär fin håller man i alla fall hoppet uppe, säger Oscarsson.

I hetluften direkt

Det är inga duvungar som Dig For Dollars ställs mot när han nu gör comeback i Kentucky Fibbers lopp. Med i startlistan är bland andra fjolårsvinnarna av Elitloppet och Hugo Åbergs Memorial - Iceland och Lavec Kronos.

– Meningen var egentligen att ta ut Dig For Dollars på landsorten men när han kändes så fin tänkte jag att vi anmäler till Solvalla. Men jag ställer inga stora krav på honom den här gången utan är nöjd bara han gör en bra insats. Han behöver säkert något lopp för att komma igång men jag tror inte att de springer ifrån honom.

"En riktigt bra häst"

Jim Oscarsson låter även en av stallets yngre förmågor göra årsdebut inom V64-spelet. Treårige Donttellmewhattodo (V64-3) visade hög kapacitet redan i fjol då han vann två av sex lopp och det är en häst som Oscarsson har mycket höga tankar om.

– Han är väldigt stor och tung och var lite upp och ner i fjol. Nu har han fått ordentlig vinterträning och det är mycket bättre "kick" i honom nu. Fortsätter han på den inslagna vägen tror jag att han kommer att bli en riktigt bra häst.

Inte heller Donttellmewhattodo har någon enkel årsdebut framför sig. För motståndet står bland andra Global Noble, som i fjol vann tvååringarnas största lopp Svensk Uppfödningslöpning.

– Jag har inte kört några tempojobb med honom så det är svårt att veta riktigt var han står. Men han har tränat jämnt med Split The Bill som gjorde det bra och vann direkt i årsdebuten för ett par veckor sedan. Så man kan förvänta sig att Donttellmewhattodo gör en likvärdig prestation.

Ola Johansson/Kanal 75