58-årige Nils startar halva stallet på V75

Foto: ALN
Nils Pihlström efter en seger på Rommetravet med O.P.´s Dark.
TRAV

Här är amatörtränaren som har halva stallet till start i samma V75-lopp.

På lördag kan Nils Pihlström, 58, sätta proffsen på plats – och ordna miljoner på V75.

– Man får vara överlycklig för att få vara med, det är inspirerande, säger Pihlström till Trav365.

58-årige Nils Pihlström är amatörtränare på Bergsåker och har fyra hästar i träning. På lördag startar två av hans hästar i V75-5 på hemmaplan med 100 000 kronor. Pihlström har sysslat med hästar i stort sett hela sitt liv och en V75-seger på lördag skulle vara det största hittills i tränarens karriär. Klart mest tror Pihlström på Cherie Sund som Robert Bergh kör från spår två. Pihlström köpte hästen i augusti i fjol och hästen ståtar med två raka segrar. På lördag blir det femåriga stoet hårt betrodd av spelarna och tränaren tror på chans för hästen som överraskat på honom.

– Hon har överpresterat för mig, hon har varit bättre än jag kunnat tro. Hon har varit lite hetsig och därför har hon bara gått lugna jobb i tryckvagn för att hålla sig lugn. Hon har inte jobbats fort utan vi har tävlat igång henne och hon har varit mycket bättre än jag trodde från början. Jag kan inte motståndet, det är svårt att bedöma. Men sköter hon sig springer hon en 1.17-tid och det borde duga långt, säger Pihlström.

”Har ingen chans”

Desto mindre tror amatören på sin andrahäst, Raisa de Bellouet, som inleder med 20 meters tillägg.

– Hon jagar en matlapp. Senast var hon felbalanserad och gången innan det var hon sjuk så formen är inte på topp på långa vägar. Hon får ingen form innan värmer kommer och hon är mest med för att loppet inte är fullt. Hon har ingen chans.

”Får passa på att njuta”

Du har halva stallet till start på V75, är du nervös?

– Nervös är jag inte, men det är inspirerande. Jag har hållit på med det här för länge för att bli nervös. Första hästen hade jag 1972 och jag har hållit på i omgångar. Jag har en V75-seger från 2000, så jag har varit med en gång tidigare och vunnit. Men det är långt mellan gångerna så man får passa på att njuta. Topparna är korta och man får glädjas åt de toppar man får. Man får vara överlycklig för att få vara med, säger Nils Pihlström.