Legendarens succé – tog dubbel i storloppet

Foto: ALN
Tommy Hanné vann med I Me Mine.
TRAV

Tommy Hanné hade två hästar i V64-4 på Solvalla.

Resultatet: Etta och tvåa och 150 000 kronor intjänat.

– Det är kul när man får ha så fina hästar, sa Tommy Hanné.

Solvallaproffset Tommy Hanné hade en mycket lyckad afton på Solvalla under onsdagen. I V64-4 hade den legendariske travtränaren två treåriga hästar till start och det slutade med en stalldubbel.

Stallchefen själv vann med favoriten I Me Mine som serverades ett perfekt lopp i rygg på ledaren. Hanné vek ut sin häst med 500 meter kvar till mål och vann mycket enkelt. Hans andrahäst, Elsa Tooma, slutade tvåa tillsammans med den lovande kusken Jennifer Tillman. Hannés båda hästar var långt före de övriga och tillsammans tjänade de 150 000 kronor. I Me Mine belönades med 100 000 kronor för storsegern.

Efter loppet var det en glad tränare och kusk som besökte Solvallas vinnarcirkel.

– De är bra båda märrarna. Jag trodde inte att jag skulle rå på Elsa idag, men hon fick ett tufft lopp senast och det satt kanske i benen. Det är skoj, det är inte så ofta det blir så här. Det är jättekul, jag är liten tränare och trivs med det. Det är kul när man får ha så fina hästar, sa Tommy Hanné efter segern.

En annan treåring som visades upp i ett bländade skick var Ghetto Blaster som vann trots ett tufft lopp från utvändigt ledaren. Hästen hade inför loppet vintertränats i flera månader och var rejält förberedd. Segern blev mycket enkel och Malmqvist kunde finåka över upploppet och vinna 100 000 kronor.

– Jag har längtat hela vintern efter den här dagen, då han ska göra årsdebut. Han har tränat fruktansvärt bra. Jag är inte ett dugg överraskad, han är stark hästen och han fick inte chansen att visa det under förra året. Helt travsäker är han inte, han springer och slår sig lite på knäna och det var inte långt ifrån galopp med 500 meter kvar. Det finns massvis med muskler, och jag kan bara tacka Kolgjini att jag fick chansen att vinterträna mina hästar där, sa Malmqvist efter segern.

Lennartsson hade uppvisning

I V64-1 hade Per Lennartsson uppvisning med Alvena Pele. Hästen fick trava i ett stenhårt tempo i ledningen hela vägen men vann ändå mycket säkert före fjolårets Elitloppsvinnare Iceland som avslutade bra som tvåa.

– Den här skalpen han tog i dag går inte av för hackor, sa Per Lennartsson efter den imponerande segern värd 100 000 kronor.

FAKTA

Dagens…

Topp: Alvena Pele (V64-1) har utvecklas mycket under vintern och börjar växa in i eliten. Uppvisningen på Solvalla var imponerande att skåda.

Flopp: 1 Recation (V64-4) spelades hårt men var mycket svag i loppet. När det skulle avgöras hade den långväga gästen ingenting att säga till om.