Titta, här slår han Elitloppsvinnaren

Iceland startade som storfavorit – blev slagen av Per Lennartssons häst

Foto: Kanal 75
Alvena Pele vann V64-1 på Solvalla.
TRAV

Här slår Per Lennartssons Alvena Pele Elitloppsvinnaren Icelend.

Iceland hade inte sin bästa dag på banan och fick nöja sig med en andra plats.

– Alvena Pele var fantastisk bra, säger Örjan Kihlström i Vinnare V64 i TV4.

Flera av landets topphästar möttes i V64-1 på Solvalla under onsdagen. Bland annat möttes Elitloppsvinnaren Icelend och fjolårets segrare i Hugo Åbergs Memorial, Lavec Kronos.

Stefan Melanders Iceland var favorit till segern, men hästen fick se sig slagen av Per Lennartsson och hans häst Alvena Pele.

”Lite småseg”

Alvena Pele var riktigt fin för dagen och vann enkelt efter ett lopp i ledningen. Iceland slutade tvåa efter att ha spurtat från fjärde utvändigt.

– Det fattas ju en bit till toppformen, det visste vi om redan innan. Han är lite småseg. Han höll farten bra och gick bra sista biten. Jag tror inte att det är någon fara med hästen, han kommer nog mer och mer för varje lopp, sa kusken Örjan Kihlström efter loppet till TV4.

Trots andra platsen var Kihlström nöjd med Icelands prestation.

– Man vill ju vinna, men jag är nöjd med hästen. Sedan var ju Pers häst, Alvena Pele, fantastiskt bra.

”Fantastiskt fin”

Alvena Peles tränare och kusk Per Lennartsson fruktade konkurrenterna i loppet men kände att de gick mot en seger.

– Han var fantastiskt fin, runt sista kurvan när ha låg så fint på bettet fast det gick så fort kändes det som om det kunde vara vår dag. Jag var rädd för konkurrenterna under hela loppet, men jag hade mycket häst i handen under hela loppet. Ju närmre mål vi kom ju mer optimistisk blev jag. Han är urtypen av en riktig sprinter, från spets är han inte lätt att slå över 1600 meter. Den här kanske kan bli en deltagare i Elitloppet någon gång i livet säger han till TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM