Tränaren: Vill inte prata om Elitloppet

Stefan Hultman om sin stjärna Maharajah och storloppen i vår

TRAV

Efter succén i Frankrike – nu laddas Maharajah mot nya storlopp.

Hästen är klar för Oslo Grand Prix – men tränaren tvekar på Elitloppet.

– Jag kommer inte prata om Elitloppet innan Oslo Grand Prix, säger tränaren till Trav365.

Foto: Kanal 75

Stefan Hultmans stjärna Maharajah hade en fantastisk säsong i Frankrike den här vintern. Hästen gjorde fyra starter på Vincennes travbana i Paris vilket slutade med två andraplatser och två segrar. I stoloppet Prix d'Amerique slutade hästen tvåa efter Ready Cash.

Haft semester

Nu är stjärnan tillbaka i Sverige igen och tränaren Stefan Hultman har siktet inställt på Guldbjörken i Umeå och Oslo Grand Prix i Norge.

– Maharajah tog Frankrikevistelsen väldigt bra och fick efter det 14 dagars semester. Vi gick igenom honom och fixade det som behövdes och det känns nu som att han tagit den här vintern bra och utvecklats på ett bra sätt. Han har tagit åt sig av de här loppen han fått och det känns riktigt, riktigt bra. Han startar den 30:e april i Guldbjörken i Umeå och sen blir det Oslo Grand Prix i maj om allt ser bra ut.

Fått en inbjudan

Maharajah är inbjuden till det norska storloppet och tränaren har tackat ja.

– Givetvis ska hästen kännas bra om vi ska starta i Oslo men han känns just nu fantastiskt bra. Han känns lika bra nu, om inte ännu bättre, än innan han åkte ner till Frankrike. Han verkar ha tagit de hårda loppen på ett jäkligt bra sätt och han har fått lite mer hårdhet och attityd nu. Han tar lite mer plats i stallet och gnäggar åt de andra hästarna nu.

– Jag vet att Oslo Grand Prix blir ett jäkligt tufft lopp, men det är på den nivån Maharajah är. Mina hästar har varit tvåa i det loppet två år i rad och det är ett stort och ärofyllt lopp så dit åker vi gärna om Maharajah är i ordning.

Kan Elitloppet bli aktuellt om hästen är bra i Oslo Grand Prix?

– Det har jag inget svar på, nu är det Oslo som gäller. Jag tar ställning efter det loppet och jag kommer inte prata om Elitloppet innan Oslo Grand Prix. Jag har en grundplan och det är att hästen ska vara ytterligare förbättrad till nästa vintermeeting i Frankrike. Maharajah var inte riktigt fräsch i Oslo Grand Prix förra året, men i år ska jag ha honom i bättre författning, säger Stefan Hultman.