”Jag skulle inte spika Torvald”

Foto: Kanal75
Tungviktsmötet Torvald Palema mot Nu Pagadi. Vem vinner? Experten Thomas Nilsson rankar hästarna.
TRAV

I den ena ringhörnan står den läckre fuxen från Alby, Nu Pagadi.

I den andra står flygmaskinen från Bjertorp, Torvald Palema.

På lördag möts Stig Johanssons och Åke Svanstedts stjärnor i ett tungviktsmöte på Bergsåker.

Men vem vinner?

– Jag måste tippa Torvald Palema, men jag skulle inte sätta mina sista pengar på honom, säger experten Thomas Nilsson.

Invigning av Lars Lindberg och Järvsöfaks och 52 miljoner i potten på V75 i all ära. Lördagens höjdpunkt på Bergsåker blir tungviktsmötet mellan Torvald Palema och Nu Pagadi i V75-3, sista delfinalen till Olympiatravet.

Ingen spik

Åke Svanstedt har årsdebuterat med Torvald Palema och var mycket nöjd efteråt. Stig H Johansson plockar ut Nu Pagadi efter vila och tycker att formen är svårbedömd. Hur ska man då lösa loppet? Experten Thomas Nilsson tror sig veta hur man ska göra.

– Jag måste tippa Torvald Palema, men jag skulle inte sätta mina sista pengar på honom. Hästen ska ju inte gå i ledningen, det har han ju visat. Men om Åke Svanstedt nu har sagt att han ska köra där så kanske han får bestämma tempot. Jag tycker inte att man ska spika honom, säger Nilsson.

”Fruktansvärd form”

Han menar att det finns flera hästar med vinstchans i loppet.

– Det beror alldeles på hur det blir kört. Det är någon av de fyra innersta spåren som gör upp om det, så bedömer jag det. Lennartsson har hästarna i fruktansvärd form och Noras Bean kan han också, menar Thomas Nilsson.

Här nedan sätter Thomas Nilsson på Nu Pagadi och Torvald Palema.

FAKTA

Så många ➕ får hästarna:

Styrka:

Nu Pagadi

Torvald Palema

Nilssons kommentar: Nu Pagadi har visat fin styrka och är en typisk "medeldistansare". Så förutsättningarna på lördag ser bra ut. Torvald Palema är mer komplett. Han är bäst på kort distans men även stark och allround.

Tränare/kusk:

Nu Pagadi

Torvald Palema

Nilssons kommentar: De är lysande!

Form:

Nu Pagadi

Torvald Palema

Nilssons kommentar: Jag har ingen aning var Nu Pagadi står i form. Han saknar lopp i kroppen och vad jag vet har inte Johansson (Stig H) kört så hårt med honom. Torvald Palema har lopp i kroppen och såg bra ut på Örebro. Han har inte toppform ännu, men det ska han väl inte ha heller.

Stjärnstatus:

Nu Pagadi

Torvald Palema

Nilssons kommentar: Nu Pagadi har fin utstrålning, men har kanske inte lika stor stjärnstatus som de allra bästa. Torvald Palema är en riktig stjärna, det går väl nästan inte att gå längre än vad han har gjort.

Totalt:

Nu Pagadi 16

Torvald Palema 18

ARTIKELN HANDLAR OM