Stig H: Är ingen lätt situation för honom

TRAV

Torvald Palema vs Nu Pagadi.

Superduellen på lördag är den stora snackisen i trav-Sverige just nu.

Men Stig H Johansson tror inte på seger för sin stjärna.

– Det är ingen lätt situation för Nu Pagadi, säger Johansson.

Stig H Johansson.

På lördag avgörs den tredje delfinalen till Olympiatravet på Bergsåkers travbana och trots att det enbart är sju hästar med i loppet får trav-Sverige uppleva en mycket intressant duell. Åke Svanstedts stjärna Torvald Palema blir storfavorit efter den imponerande årsdebuten för några veckor sedan. Men han får hårt motstånd av Stig H Johanssons Nu Pagadi som återkommer efter några månaders vila.

”Fin i jobben”

Torvald Palema startar från spår ett och Åke Svanstedt har uttalat sig om att han ska köra i ledningen. Det innebär troligtvis att Nu Pagadi och kusken Erik Adielsson får gå utvändigt om Svanstedts häst. Upplagt för en härlig duell men Stig H Johansson ligger lite lågt angående Nu Pagadis chanser.

–  Han känns fin i jobben, vi har inte kört så hårt med honom som vi gjort med Wellino men han har inte varit borta lika länge. Det är bra motstånd, det lutar att Torvald får vara ifred där framme och då vet vi hur speedig han är och det är ingen lätt situation för Nu Pagadi, säger Johansson till TV4 Sport.

Hoppas på final

Stig H Johansson är nöjd om hans häst är bland de två främsta och kvalar in till finalen av Olympiatravet som går på Åbytravet den 16 april.

– Det vore bra om han var etta eller tvåa, och går till final. Men det är nog inte hundraprocentig form, säger Stig H Johansson till TV4 Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM