Stjärnans viktökning: 50 kilo muskler

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
One too Many med kusken Örjan Kihlström.
TRAV

Förra året förlorade han Kriteriet mot Lutfi Kolgjinis Raja Mirchi.

I år jagar Stefan Hultmans One too Many revansch – och tränaren tror på sin häst.

– Det är en av de bästa hästar jag någonsin tränat, han har lagt på sig 50 kilo muskler och det ska bli hemskt kul att se honom i år, säger Hultman.

Stefan Hultmans fyraårige Viking Kronos-son One too Many var en av kullens bästa hästar förra året då han vann åtta av elva lopp och tjänade 2,1 miljoner kronor. Den största triumfen kom i november då hästen tog hem Breeders Crown-finalen för treåriga hingstar och valacker med 700 000 kronor i förstapris.

”Utvecklats enormt”

Årets största lopp, Kriteriet, förlorade hästen däremot då han slutade tvåa bakom Raja Mirchi. Nu har hästen fått fyra månaders vinterträning och i maj är det tänkt att hästen ska årsdebutera. Stefan Hultmans stall vimlar av stjärnor men frågan är om det inte är One too Many som tränaren är mest förväntansfull på inför årets säsong.

– One too Many har utvecklats enormt under vintern och lagt på sig jättemycket muskler. Det är svårt att uppskatta hur mycket han gått upp i vikt men det är nog 30-50 kilo mer muskler på honom nu. Han gick jobb med Maharajah på rakbanan nyligen och såg snuskigt fin ut då. Vi har haft en underbar vinter och kunnat träna hästarna på ett perfekt sätt, säger Hultman som har planerna klara för One too Many.

– Jag ska vara lite cool med honom. Derbyt är hans stora mål, jag ska försöka ha honom som vassast andra delen av säsongen. Man måste ha någon plan och jag vill ha honom i form från augusti till december. Då är det Derbyt, Europaderbyt, Breeders Crown som finns i tankarna och sen skulle jag vilja testa honom i Criterium Continental i Paris om han står på benen. Jag tror han passar perfekt i Frankrike och jag vill inte ha honom i form för tidigt.

Hur bra är One too Many?

– En av de bästa hästar jag har tränat fram. Det är väldigt mycket utveckling i honom och han har enbart förlorat ett lopp regelrätt och det var Kriteriet. Han har tagit åt sig vinterträningen mer än jag hade hoppats på och han ser riktigt fin ut. Det är riktigt häftigt att stå och kolla på honom och det är verkligen så att jag småsneglar på honom hela tiden. Det ska bli hemskt kul att se vad han kan göra efter sommaren när jag börjar dra åt skruvarna, säger Stefan Hultman till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM