V75-hästen som kan ge dig 52 milj

Foto: ALN
Nostalgie i V75-5 är hästen som kan skrälla och fixa utdelning till spelarna.
TRAV

Jackpott och 52-miljoner i potten till en ensam vinnare.

Då granskar Trav365 de minst betrodde hästarna för att hitta skrällarna.

Den stora kupongrensaren kan vara Nostalgie i V75-5.

– Jag tror inte att hon är helt borta, säger kusken Rikard N Skoglund.

På lördag kan det bli den näst största vinsten i V75:s historia. Det är jackpott och 52 miljoner i potten till en ensam vinnare med alla rätt.

Men för att vinna 52 miljoner gäller det att vara med och pricka in skrällen. Därför har Trav365 listat de minst betrodda i varje lopp och vad tränarna eller kuskarna tror om chansernna.

Den som låter mest uppåt är kusktalangen och den nya Bergsåkerstränaren Rikard Skoglund.

Skoglund sitter upp bakom den amatörtränade hästen Nostalgie som  slutade trea på Bergsåker efter en snabb avslutning ute i spåren. Hästen är just nu streckad på tre procent.

– Jag trodde jag skulle vinna senast men då fungerade hon inte alls i travet. Var tätt mellan starterna då. Måste ha rygg att gå på. Är inte sämre än Cherie Sund. Jag tror inte alls att hon är helt borta, säger Rikard Skoglund i Sportbladets kuskintervjuer.

FAKTA

Här är de minst betrodda –lopp för lopp

V75-1, streckad på 1 procent

9 Sunnan Tibbe (Jan-Olof Johansson) är där han ska vara. På innern. Jag tycker att loppet blev onödigt tufft. Det är bara att försöka haka på så gott det går och se om vi kan ta pengar, säger Jan-Olof.

V75-2, streckad på 1 procent

11 Epos (Henrik Nilsson) kanske körs barfota fram. Optimal balansering. Men det spelar inte så stor roll. För svårt läge. Jag hoppas på vinst. Självfallet siktar man framåt men det är svåra hästar emot. Blir glad för pengar, säger Peter N Nilsson

V75-3, streckad på 2 procent

6 Conrads Epilog (Jorma Kontio) är det toppform på. Gjorde ett jäkligt bra lopp senast nere i Malmö och ser fortsatt bra ut i träningen efter det. Givetvis blir det ändå tufft att vinna mot Torvald Palema och Nu Pagadi. Mellan våra två sins­emellan är det jämnt skägg för dagen. ­Båda skulle kunna vara trea beroende på löpningsförlopp, säger Jimmy Jonsson.

V75-4, streckad på 1 procent

6 Fakse (Håkan Skoglund) känns bra. Jag var lite besviken senast men då blev det dödens. Normalt sett tycker jag att han ska kunna knipa en plats. Kommer gå barfota, säger Jan-Olov Persson.

V75-5, streckad på 3 procent

5 Nostalgie (Rikard N Skoglund) trodde jag skulle vinna senast men då fungerade hon inte alls i travet. Var tätt mellan starterna då. Måste ha rygg att gå på. Är inte sämre än Cherie Sund. Tror inte alls att hon är helt borta, säger Rikard.

V75-6, streckad på 2 procent

8 Global Jacob (Robert Bergh) satt fast senast. Kunde varit något hack längre fram om han fått lucka. Det blir svårt från det här läget. Känns nästan som att han får backa ner från början. Eller om han chansar framåt. Är bäst när han är med där framme, säger Jimmy Jonsson

V75-7, streckad på 6 procent

12 Mafioso (Ulf Ohlsson) fick ett perfekt lopp i draget senast och hade inga problem med att avgöra upploppet ner. Visade att den bleka insatsen i starten före var en tillfällighet och formen är nog så bra den kan bli. Går ej att ha några större förhoppningar, säger Svante Båth

Vill du läsa mer om V75-hästarna? Se Sportbladets kuskintervjuer här.

ARTIKELN HANDLAR OM