Kuskarna hedrade den avlidne vännen

TRAV

För en månad sedan avled travkusken Roger N Olsson.

Under onsdagen hedrades han på Hagmyrens travbana.

– Vi ville hedra honom med en tyst defilering, säger travbanechefen Johan Lindberg.

Foto: ALN
Hedrades Roger N Olsson.

Amatörtränaren Roger N Olsson avled i en tragisk olycka i början av mars. Roger N Olsson var ute och sandade med traktorn i Oppsjö väster om Hudiksvall då olyckan inträffade. Olsson kördes i ambulans till Hudiksvalls sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Olsson var under många år en stor travprofil i Hudiksvall och när banan under onsdagen hade årspremiär hedrades kusken med en tyst defilering.

I defileringen till lopp ett hyllades Olsson av kollegorna samt besökarna på banan. Johan Lindberg, travbanechef på Hagmyren, berättar mer om hyllningen.

– I och med att Hagmyren var hans hemmabana och att han begravs på fredag så ville vi hylla honom på den första tävlingsdagen för året med en tyst defilering. Sen har vi i programmet en hyllningstext och Roger är på förstasidan.

Får ett eget lopp

Efter den tragiska dödsolyckan har Hagmyrens travbana infört ett minneslopp för att hedra kusken. Loppet kommer köras varje år på midsommarafton och i samband med loppet kommer någon lärling eller talang på Hagmyren få ett stipendium.

– Roger brann för barn och ungdomar så det känns bra, säger Johan Lindberg.

Den som vill kan hedra Roger N Olsson genom att sätt in valfritt bankgironummret: 731-5401. (Numret är registrerat på NHT, Norra Hälsinglands travsällskap, Hagmyren). Märk insättningen Roger N Olssons minnesfond.