Titta, här är den galna folkfesten

Miljonloppet som lockar 70 000 åskådare och kändisar

1 av 8
TRAV

Här är storloppet som lockar kändisar och 70 000 åskådare.

Grand National, är miljonloppet, där det tillhör vanligheterna att hästar och ryttare störtar.

Ett år gick bara hälften av hästarna i mål.

Grand National på Aintree utanför Liverpool i England är känt för att vara världens tuffaste hinderlopp.

Loppet som rids över 7 000 meter innehåller 30 hinder och det flera hästarna och ryttarna brukar störta i marken. En del hinder har branta sluttningar eller vallar efter hindret. Ett år skördade loppet så många offer att bara en häst kom i mål.

Dog efter loppet

Loppet har även slutat med att hästar har dött, för två år sedan kollapsade förhandsfavoriten Hear The Echo strax efter målgång och dog. Enligt jockeyn fick hästen en hjärtattack efter loppet. Den gången gick bara 17 av de 40 startade hästarna i mål.

Grand National en riktig folkfest, och är själva höjdpunkten under den tre dagar långa meetinget på banan som totalt samlar cirka 150 000 åskådare. Bara under lördagen, då Grand National avgörs, finns 70 000 åskådare på plats för att se loppet.

Flera kändisar

I fjol vanns loppet, som har omkring 11 miljoner kronor i total prissumma, av ryttaren Tony Mccoy och hästen Don't Push It. Storloppet lockar flera kändisar ut till banan och under meetinget ifjol var Sir Alex Ferguson, manager för Manchester United, på plats och fick se sin häst What A Friend vinna ett lopp.