”Varför ska spelarna inte bjudas på kalas?”

TRAV

Krönikören Lennart Persson sågar ATG:s nya satsning på fetodds.

Något som spelexperten Micke Nybrink inte förstår.

– Jag satte trion de två första veckorna och fick rena fantasioddsen på rader som ett barn kunde ha hittat, säger Nybrink

ATG:s s nya satsning på SöndagsTrio har fallit väl ut. Den 20 mars gick Fredagsflex i graven och i stället lanserade spelbolaget SöndagsTrio och under de tre första omgångarna har ATG gått in med 500 000 kronor extra i potten, något som de kallar fetodds.

Travnet journalisten och krönikören Lennart Persson har varit mycket kritisk till detta och skrivit flera gånger om ATG:s nya storsatsning. Persson menar att pengarna borde gå till de aktiva och till prispengar istället.

”Att slänga in en halv miljon som fetodds i trioppen som avslutar söndagarna kan vara ATG:s största fiasko genom tiderna. Men trots en halvmiljon extra i vinstpotten tycks inte spelarna springa benen av sig till totoluckorna. Igår spelades det för 1.020.000 kronor i trioloppet som avslutade V65-dagen på Färjestad. Det är nog ställt utom allt tvivel att den halvmiljon som ATG slänger in kan användas på ett bättre sätt. En halv miljon kronor räcker ju till fem lopp med 50.000 kronor i förstapris. Varje söndag”, skrev Persson på travnet.se.

”Själv grät jag”

Perssons uttalande har fått spelexperten Micke Nybrink att reagera kraftigt.

– Spelar Persson aldrig? Varför ska inte spelarna bjudas på kalas? Varför ska allt gå till prispengar? Själv grät jag när jag insåg att fetoddset på söndagstrion bara skulle finnas i tre veckor. Jag satte trion de två första veckorna och fick rena fantasioddsen på rader som ett barn kunde ha hittat. Det var golden days för alla spelare som snappat läget, säger Nybrink som hyllar satsningen.

– Jag tycker att det är underbart att ATG bjuder oss trogna kunder på den här gratisåkningen. Det är exakt sånt vi vill ha – utom Persson som istället galer om att man ska lägga allt som prispengar. Visst, för fan, ta allt vi spelar för och ge till stortränarna – så slipper de tävla. Allt, ge dem allt, annars får ni Persson på er. Han springer nämligen deras ärenden av någon obegriplig anledning.