”Det är bästa V75-spiken”

Profilernas tankar och tips

TRAV

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Louise Medelberg, 26

...montéryttare och travkusk som gjort en del inslag i trav-tv, bland annat deltog hon i TV4:s sommarsatsning på V64 för något år sedan. Jobbar för tillfället på Solvallas sport och tävlingsavdelning.

Så ser omgången ut

Årets helt klart bästa omgång hittills, gulddivisionen har blivit sanslöst bra med fina hästar och även ramloppen är väldigt fina. Toppsport på hög nivå.

Veckans spik

2 Alvena Pampas (V75-1) var väldigt fin vid årsdebuten senast, krossade motståndet. Hoppas på något liknande den här gången. Ny kusk men han verkar inte vara så svårkörd så det ska gå bra.

Veckans drag

3 Powee E. (V75-6) som också var bra vid vinst från dödens senast. Ska kunna köra barfota igen och det känns som en skaplig chans i ett ganska öppet lopp.

Fredrik Ekman, 26

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter sin utbildning har Fredrik bland annat arbetat med sociala medier på Kanal 75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Man blev riktigt glad när man såg vilka som anmält sig till sista chansen (Gulddivisionen). Det här loppet ska man se på plats! Ingen given vinnare i omgången om man inte lutar sig mot Alvena Pampas i den första avdelningen.

Veckans spik

5 Yield Boko (V75-3) tror jag tar sista chansen till Olympiatravet. Med så här fina hästar så blir startspåret ofta avgörande och det talar för Timo Nurmos häst.

Veckans drag

3 Sir Holger (V75-7). Han slutade tvåa bakom Nahar i en bronsfinal i början av året. Pausade efter det och har nu lopp i kroppen. Optimal distans och på runt 20% kan han till och med vara en chansspik.
 

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Omgången är spännande och den är spelmässig. Det är mycket fina hästar och det är en omgång som jag tror alla spelarna fokuserar på.

Veckans spik

2 Alvena Pampas (V75-1) är bästa spiken. Hemmatränaren Pelle Lennartsson har varit i bra form. Nu är det Martens som kör och det är en rutinerad kusk. Alvena Pampas var strålande i årsdebuten och bara försvann till seger.

Veckans drag

Jag tror Erik kan lura alla med 5 Essien (V75-2). Det är en jämn och god häst och Erik och Stig H är bra på Solvalla.